15 °

max 17 ° / min 8 °

Subota

04.04.

17° / 8°

Nedjelja

05.04.

18° / 12°

Ponedjeljak

06.04.

19° / 8°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 7°

Četvrtak

09.04.

21° / 6°

Petak

10.04.

22° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šest osoba bilo angažovano u napadu na Ljubišu

Izvor: Ilustracija

Hronika

Comments 0

Izvor: Pobjeda/CdM

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Šest osoba bilo angažovano u napadu na Ljubišu

Istražitelji su utvrdili da je maskirani muškarac koji je 27. avgusta ranio Goran Slovinića i Dragana Markovića na terasi lokala "Korkovado" imao pet pomagača.

Inspektori su to utvrdili na osnovu svih prikupljenih dokaza, piše Pobjeda.

Istragom je utvrđeno da je meta ove organizovane kriminalne grupe, na čijoj identifikaciji se radi bio Budvanin Marko Ljubiša Kan, koji je te noći sjedio sa Slovinićem i Markovićem.

Ono što je najznačajnije u ovoj istrazi je da su sigurnosne kamere zabilježile svih šest osoba, za koje se sumnja da su učestvovale u pokušaju likvidacije. Utvrđeno je da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi, ali se za sada ne znaju njihova imena, niti ko je nalogodavac Ljubišine likvidacije, piše list. 

Izvori bliski istrazi kazali su Pobjedi da se intenzivno radi na utvrđivanju identiteta pomagača, kako bi došli do maskiranog muškarca koji je ranio Slovinića i Markovića.

Istražitelji su saslušali više osoba u istrazi ranjavanja Slovinića i Markovića na koje je pucano oko dva sata poslije ponoći, dok su sjedjeli sa Budvaninom Markom Ljubišom Kanom na terasi lokala.

Sigurnosne kamere zabilježile su napadača i snimci su više puta pregledani. Istraga je pokazala da je meta bio Ljubiša, koji je ugledavši naoružanog i maskiranog napadača na vrijeme pobjegao i tako uspio da izbjegne hice iz “škorpiona”, a nakon toga pobjegli su i Slovinić i Marković.

Ljubiša se u policijskim evidencijama vodi kao bezbjednosno interesantna osoba. Marković i Slovinić su zadobili povrede koje nijesu opasne po život.

Naoružani muškarac sa silikonskom maskom je ispalio sedam hitaca. Nakon toga je hitro pobjegao nazad na skuter morem.

Istražitelji su uvjereni da se radi o organizovanom napadu u kojem je učestvovalo više osoba, a ključnu ulogu imao je logističar koji je izvršiocu javio da su Marković, Slovinić i Kan na terasi lokala.

Ljubiša je dugo boravio u Beogradu, a tamošnji mediji su ga povezivali sa klanom Beograđanina Luke Bojovića. U nekoliko navrata preživio je pokušaje likvidacije. Na njega je pucano 2013. godine u Beogradu iz automobila u pokretu i 2009. godine, u Beogradu, ispred sportske hale Arena, poslije utakmice Partizan Panatinaikos.

Krajem januara 2017. godine Ljubiša je, nakon saradnje crnogorske i švajcarske policije, hapšen u Luganu zbog krijumčarenja droge. Prema evidencijama policije, Ljubiša slovi za bezbjednosno interesantnu osobu, pripada barsko-budvanskom klanu kojim je rukovodio pokojni Luka Đurović, a bio je desna ruka ozloglašenom srpskom državljaninu i osuđeniku Luki Bojoviću.

Ljubiša je u Srbiji uhapšen 22. novembra 2011. godine, a izručen je u aprilu 2012. jer se čekalo na završetak krivičnog postupka koji se protiv njega vodi u toj zemlji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR