16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stanković: Ja nijesam zec iz gore, nemam namjeru da se povučem

Hronika

Comments 1

Stanković: Ja nijesam zec iz gore, nemam namjeru da se povučem

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković ponovio je večeras da se neće povući sa funkcije.

"Nemam namjeru ni jednog trenutka da se povlačim sa funkcije, ja nijesam zec iz gore, ja sam 31 godinu vršio sudijsku funkciju, bio sam predsjednik Višeg suda i nakon toga sam sam izabran za VDT-a. Sve funkcije sam obavljao na dostojan način. Ne vidim razlog da se povlačim pred bjeguncem od pravde", saopštio je večeras Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković u intervjuu za TVCG. 

On je objasnio i poziciju i funkciju Vujoševića u VDT-u.

"On nije bio moja ni desna ni lijeva ruka, niti je generalni sekretar, takva funkcija ne postoji u Državnom tužilaštvu. Djelokrug njegog poslovanja su administrativni poslovi"- kazao je Stanković.

Na pitanje zašto se čekalo do Duško Knežević objavi snimak pa da se tek izađe sa informacijama da je Vujošević član kriminalne grupe, Stanković odgovara:

"On je suspendovan odmah nakon što su za to stvoreni zakonski uslovi, a stvoreni su nakon što je SDT donijelo naredbu o proširanju istrage".

Takođe, dodao je da ga on nije zaposlio, već da se Vujošević, kao i svi ostali kandidati, javio na oglas koji je objavljen i prošao je sve testove.

Stanković je demantovao i da je u kumovskim odnosima sa njim.

Na pitanje kako tumači to što se u snimku stalno provlači pitanje o tome da mu je Vujošević donosio novac te da ga je posjećivao u Igalu, Stanković je saopštio da su to upravo pitanja zbog kojih je morao da pođe sa konferencije.

Sada je faza istrage i o tome ne mogu govoriti, kaže Stanković.

Na pitanje da li je tačno da je Darko Šarić njegov prijatelj, kazao je da pozivnicu za navodnu svadbu, koja se pominjala u razgovorima Kneževića i Vujoševića, još nije dobio.

Stanković je istakao da Tužilaštvo drži konce u svojim rukama i da ga ne može da poremetiti lice sa potjernice.

"Vjerujem da Crna Gora ima ljude koji će da se bore protiv organizovanog kriminala"- kazao je on.

Stanković je dodao i da je Tužilački savjet ocijenio da je rano odlučivati o VD prije nego što njemu istakne mandat, a to je 7. oktobar. Za tada je najavio i narednu sjednicu.

"Očekujem da Tužilački savjet neće dozvoliti da dođe do blokade rada tužilačke organizacije, jer bi to ugrozilo vladavinu prava", rekao je on.

Što je tiče VD stanja, zakon o državnom tužilaštvu je predvidio da po isteku mandata razriješenja ili ostavke vrhovnog državnog tužioca, tužilački savjet određuje vd iz redova tužilaca iz VDT. U igri su samo devet članova među kojima sam i ja"- rekao je Stanković.

Udruženje tužilaca dalo mu je apsolutnu podršku nakon "afere", što mu, kako je istakao, u ovom vremenu "bezočnih podvala, predstavlja posebno zadovoljstvo."

Kada su u pitanju sporni snimci, kazao je kako bi građane prije uputio da gledaju "Zadrugu" ili "Parove" nego taj materijal.

Istakao je i kako Knežević treba da dokaže sve što u snimku tvrdi da je istina.

Stanković je povodom objava u vezi sa dodjelom stanova funkcionerima po povoljnim uslovima, rekao da Tužilaštvo nema sopstveni budžet i da on jeste korisnik kredita pod povoljnim uslovima, te da je on štićena ličnost koja živi u običnoj stambenoj zgradi.

Pozvao je i da se pokrene priča o tome pod kojim uslovima rade tužioci, te ocijenio da bi i Tužilaštvo trebalo da ima svoj budžet.

Na pitanje da li je poljuljano povjerenje u Tužilaštvo, nakon svih dešavanja u posljednje vrijeme, Stanković je  rekao da je moguće da se u ovakvim trenucima to desi, ali je dodao da će Tužilaštvo nastaviti da radi svoj posao, da goni izvršioce krivičnih djela i izvodi ih pred lice pravde.

Na kraju, kazao je kako očekuje da VDT kao i tužilački savjet neće podleći podvalama, manipulacijama i jeftinim trikovima bjegunca od pravde već da će izvršavati svoje zakonske obaveze.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Andro

Ma star i prestar, yo Draga zna da li si zec. I molim da 7buduce ne provocirate i zamajavate narod. Mi vas ne pitamo da li ste zec ili skakavac. Mi samo zelimo da se ispitaju vase nekretnine, kapital, poligraf . Samo ne o aj nas. Treba da budete ozbiljni, tako star a neozbiljn sa procom o zecu. Vase