11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Blizak Kožaru i Đuroviću: Ko je crnogorski državljanin uhapšen u Atini?

Hronika

Comments 0

Blizak Kožaru i Đuroviću: Ko je crnogorski državljanin uhapšen u Atini?

Izvor: Pobjeda.me

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Crnogorski državljanin Milan Tišma (45), kojeg bezbjednosne službe označavaju kao bliskog kriminalnoj grupi Jovana Đurovića i Alana Kožara, uhapšen je u Atini zbog šverca više od 100 kilograma kokaina. 

On je označen kao vođa kriminalne organizacije, a sa njim su uhapšena još dvojica albanskih državljana Jonid Bila i Erjon Metkaj.

Oni su uhapšeni 31. oktobra nakon što su grčke vlasti pretresima stanova koje su koristili pronašli skoro 105 kilograma kokaina i oko 800.000 eura.

Praćenje

Prethodne opsežne provjere i unakrsne provjere podataka i informacija, kao i aktivnosti policijskog nadzora dovele su do identifikacije i hapšenja počinilaca.

U isto vrijeme, utvrđena je njihova kriminalna aktivnost i pronađen je stan u oblasti Agios Dimitrios, gdje su članovi organizacije čuvali drogu i stan u Ilioupolisu koji je koristio za podršku djelovanju organizacije.

Na osnovu ove konkretne metodologije djelovanja, otkrivena je hijerarhijska struktura zločinačke organizacije, kao i uloge njenih članova.

Kako je kazao zapovjednik direktora sigurnosti Atine, general-potpukovnik Petros Džefri, šef kriminalne organizacije bio je stranac koji je bio odgovoran za kupovinu, skladištenje i distribuciju velikih količina kokaina, kao i za praćenje klijenata i upravljanje novcem.

Drugi stranac je bio odgovoran za sigurnost i čuvanje kokaina, njegov transfer potencijalnim kupcima i trgovinu, a na kraju je treći bio odgovoran za prikupljanje novca u ime organizacije, kao i trgovinu kokainom.

On je dodao da predviđeni prihod kriminalne organizacije od prodaje kokaina na domaćem ilegalnom tržištu premašuje 5.000.000 eura.

Portparolka policije Ioana Roziokou dodala je da su iz stana u Agios Dimitrios Atici, koji je služio kao ekskluzivno skladište, oduzeli kokain od 104 kilograma i 114,7 grama. Dio droge skrivali su u rerni.

Osim droge i novca, policija je zaplijenila i dva automobila, dvije precizne vage za mjerenje, uređaj za deaktiviranje telefona, ključeve od kuće…

Roziokou dodaje da je šef kriminalne organizacije stranac koji je bio odgovoran za kupovinu, skladištenje i distribuciju velikih količina kokaina, kao i za praćenje klijenata i upravljanje novcem.

Uloge

Drugi uhapšeni bio je odgovoran za sigurnost i čuvanje kokaina, njegov prenos potencijalnim kupcima i trgovinu, dok je treći bio odgovoran za prikupljanje novca u ime organizacije, kao i trgovinu kokainom.

Protiv njih je pokrenuta krivična prijava za krivična djela i kršenje zakona o narkoticima.

Tamošnji mediji naveli su da je ovo je ključni udarac krugovima za krijumčarenje droge, što je postignuto sistematskim istragama odjeljenja za suzbijanje droga u saradnji sa DEA kancelarijom američke ambasade u Atini.

Sedam dana prije hapšenja Tišme, u Holandiji je ranjen njegov prijatelj, Baranin Jovan Đurović, a Goran Savić iz Niša ubijen je ispred svoje picerije u Amsterdamu.

Holandska policija je nakon filmske potjere, tokom koje je ispalila i hitac upozorenja, uhapsila osumnjičenog, dok se za drugim učesnikom traga.

Jovan Đurović je brat Luke Đurovića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći kod tunela Vrmac u Kotoru 2013, a koji je bio blizak sa vođom zemunskog klana Lukom Bojovićem.

Alan Kožar je u bjekstvu i njega crnogorska policija potražuje zbog sumnje da je organizovao grupu koja je planirala ubistvo Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića.

U tom slučaju uhapšen je srpski državljanin Milan Dinić kojeg je, prema navodima optužnice, Kožar angažovao da ubije Šaranovića, ali je ovaj odustao od tog nauma.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR