30 °

max 40 ° / min 25 °

Srijeda

28.07.

40° / 25°

Četvrtak

29.07.

40° / 26°

Petak

30.07.

39° / 25°

Subota

31.07.

39° / 23°

Nedjelja

01.08.

40° / 24°

Ponedjeljak

02.08.

36° / 23°

Utorak

03.08.

36° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dedović i Stamatović promijenili lični opis i koristili lažne pasoše

Hronika

Comments 0

Dedović i Stamatović promijenili lični opis i koristili lažne pasoše

Izvor: Dnevne novine

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Plaćene ubice locirale su i likvidirale visokokotirane članove škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) prateći njihove supruge koje su sa djecom stigle u Grčku 25. decembra, pišu Dnevne novine.

Kako prenose grčki mediji, nezvanične informacije kažu da su ubice, prateći njihove supruge, lako otkrile gdje se kriju Dedović i Stamatović i čekali pravi trenutak da izvrše likvidaciju.

Dedović i Stamatović ubijeni su u nedjelju oko 18.30 sati, dok su s porodicama sjedjeli u prepunom restoranu u Atini. U pucnjavi je ranjena i Stamatovićeva supruga.

Ubice su skoro mjesec dana svakodnevno pratile dvije familije i čekale pravi trenutak za akciju, odnosno momenat kada će obje mete biti na javnom mjestu u isto vrijeme.

Grčki mediji ističu da su plaćene ubice mjesecima pokušavale da uđu u trag vođi škaljarskog klana Igoru Dedoviću (43), otkrile su da je njegova lokacija Atina na grčki Božić, 25. decembra prošle godine, kad su njegova žena i supruga Stevana Stamatovića (43) sa djecom doputovale u prijestonicu Grčke.

Kako saznaju lokalni mediji, dvije porodice su u nedjelju bile na „oproštajnoj večeri” jer su žene i djeca Dedovića i Stamatovića za sjutradan planirali povratak u Crnu Goru.

Ulazak u trag Stamatoviću i Dedoviću, plaćenim ubicama otežavala je i činjenica da su obojica promijenila lični opis, te da su koristili lažna dokumenta i često mijenjali mjesto boravka. Dedović je znatno smršao i pustio bradu, kako ga ne bi prepoznali.

“Sumnja se da su ubice od gregorijanskog Božića pratile supruge. Očevici su ispričali da su vođe ‘škaljaraca’ s porodicama najmanje dva puta nedjeljno dolazile u restoran u kom su u nedjelju i ubijeni. Očigledno je da su ih ubice pratile, prikupljale informacije o navikama i kretanju i iskoristile trenutak kad su bili opušteni i manje oprezni”, prenijeli su grčki mediji.

Oni nisu otkrili kada su u Grčkoj utočište pronašli Dedović i Stamatović, ali navode da su bili izuzetno oprezni.

Nisu imali svoje automobile, već su se prevozili isključivo taksijem.

Koristili su falsifikovana dokumenta, a Dedović je znatno smršao i pustio bradu. Trudili su se da ne skreću pažnju na sebe.

Supruge ubijenih Dedovića i Stamatovića rekle su policiji da su došle u Grčku kako bi provele praznike sa muževima. Izjavile su da ne znaju gdje su Stamatović i Dedović odsjeli.

Takođe, istakle su da su došle taksijem.

Jedna od udovica žrtava rekla je policiji da je znala da je njen suprug bjegunac, a obje su istakle kako nisu upoznate s njihovim poslovnim aktivnostima i učešćem u kriminalnim krugovima.

Grčka policija pretpostavlja da su žrtve imale najmanje dvije lokacije na kojima su živjele, i pokušavaju da ih otkriju procjenjujući da će pronaći dokaze i eventualno oružje koje će im pomoći u njihovoj istrazi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR