13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Pretresi u Golubovcima zbog napada na policajce, zakon isti za sve

Hronika

Comments 0

UP: Pretresi u Golubovcima zbog napada na policajce, zakon isti za sve

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Osnov za pretrese na 17 lokacija juče u Golubovcima bio je napad na policijske službenike koji su se dogodili 29.decembra, saopšteno je iz Uprave policije. 

"U Golubovcima je 29. decembra povrijeđeno devet policijskih službenika od kojih je D.Ž. teže povrijeđen u predjelu glave, kada je grupa građana kamenovala policiju i zaprečavala saobraćajnice paljenjem guma i obaranjem stabala. U vezi s napadom na policijske službenike u toku su policijsko – tužilačke aktivnosti u izviđajnom postupku", navedeno je u saopštenju policije. 

Službenici Uprave policije su, kako je navedeno, sve radnje preduzeli u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku.

"O svim službenim radnjama su sačinjene službene zabilješke i zapisnici u kojima je dokumentovano činjenično stanje. Držalac stana je poučen da ima pravo da angažuje advokata. Nijedan držalac stana nije zahtjevao angažovanje advokata. Svjedocima pretresa i držaocima stana G.K. i R.K. uručen je zapisnik o pretresanju stana i drugih prostorija na potpis u kojem su imali pravo da iskažu primjedbe. Oni su zapisnike o pretresanju stana i drugih prostorija postpisali bez primjedbi", saopššteno je iz policije. 

Policijske procedure se, kako je navedeno sprovode shodno zakonu na isti način prema svim.  

"R.K. je juče lišena slobode zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika prilikom sprovođena službene radnje, odnosno zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru. Ona je privedena i saslušana u službenim prostorijama shodno standardima kao i sva druga lica koja su počinila prekršaj i po skraćenom postupku sprovedena u nadležni sud za prekršaje", saopšteno je iz policije. 

Predstavnici Uprave policije će, zaključuju, zapisnike i druge službene akte prezentovati na današnjoj sjednici Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

U jučerašnjoj policijskoj akciji, podsjećamo privedeno je 16 osoba, među kojima je bila i majka jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, Ratka Knežević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR