19 °

max 26 ° / min 8 °

Petak

10.04.

26° / 8°

Subota

11.04.

25° / 13°

Nedjelja

12.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 13°

Utorak

14.04.

17° / 14°

Srijeda

15.04.

19° / 11°

Četvrtak

16.04.

23° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savjet preporučuje: Snimati pretrese i hapšenja kako bi se onemogućile različite interpretacije

Hronika

Comments 1

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Savjet preporučuje: Snimati pretrese i hapšenja kako bi se onemogućile različite interpretacije

Savjet za građansku kontrolu rada policije održao je sjednicu u Skupštini Crne Gore, u punom sazivu, posvećenu razmatranju aktuelnih policijskih aktivnosti. 

U radu sjednice, po pozivu, su učestvovali načelnik Centra bezbjednosti (CB) Podgorica Milovan Pavićević i načelnik Odjeljenja bezbjednosti policije u CB Podgorica Darko Knežević.

Uhapšeno 16 osoba, pronađeno oružje: Majka Milana Kneževića puštena nakon saslušanja

Predstavnici CB Podgorica su odgovarali na brojna pitanja članova Savjeta u vezi sa postupanjem policije, saopšteno je iz Savjeta. 

"Savjetu su pruženi detaljni odgovori i dostavljena službena dokumentacija koja uključuje: naredbu Osnovnog suda u Podgorici o pretresu, zapisnik o pretresanju stana i drugih prostorija, službenu zabilješku policijskih službenika koji su postupali prema građanki R.K. i zahtjev za vođenje prekršajnog postupka protiv R.K.

Predstanici CB Podgorica su predstavili činjenično stanje i informisali Savjet da će nastaviti sa tužilačko-policijskim aktivnostima u vezi sa događajem od 29.12.2019.

U vezi sa tim Savjet je izdao preporuku da se u nastavku aktivnosti, posebno onih koje uključuju pretres i hapšenja, pristupi njihovom dokumentovanju tj. audio-vizuelnom snimanju čime će se onemogućiti različite interpretacije.

Kada je riječ o zapisniku o pretresanju stana i drugih prostorija policija je informisala Savjet da na njega prigovor nijesu imala lica koja su prisustvovala pretresu - dva svjedoka i držalac stana. Savjet je od policije informisan da je držalac stana poučen o pravu na prisustvo advokata što je ista odbila kao i na mogućnost da sama pozove dva svoja svjedoka koja će prisustvovati pretresu stana, što je takođe odbijeno", navedeno je u saopštenju. 

Savjetu se pritužbom obratila građanka M.R. koja je ukazala na nedostatak senzibiliteta policijskih službenika u postupanju prema djeci.

Taj predmet razmotren je na istoj sjednici.

"U ime Savjeta, dana 31.01.2020, član Savjeta dr Vladimir Dobričanin je obišao troje djece porodice Knežević u Kliničkom centru Crne Gore. Podnositeljka pritužbe, ujna ove djece, dostavila je medicinsku dokumentaciju.

Savjet je preporučio Upravi policije da se u budućim aktivnostima koje uključuju i pretres prostorija u kojem se nalaze i djeca pokaže veći stepen senzibiliteta i tako izbjegnu posljedice kao u slučaju porodice Knežević", navedeno je u saopštenju Savjeta. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

andro

ma kakav savjet i pi,,arije! Zekovicu tudjim mlatis gloginje1Policija treba da radi svoj posao bez pritisaka.A lako je utvrditi prekoracenja.zekpvic i ,,savjet,,Su samo smetala i krvopije koje idu na ruku rusiteljima drzave.Raspustiti ti imbecile!!