15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pritvorenik pobjegao iz bolnice u Brezoviku, pokrenut disciplinski postupak protiv službenika

Hronika

Comments 0

Pritvorenik pobjegao iz bolnice u Brezoviku, pokrenut disciplinski postupak protiv službenika

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Pritvorenik D.S pobjegao je iz Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Jovan Bulaić“ u Nikšiću, gdje se nalazio na liječenju, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Iz Uprave su kazali da su ih u četvrtak službenici koji su bili radno raspoređeni na poslovima obezbjeđenja pritvorenika D. S. obavijestili da je on pobjegao oko 17 sati.

Navodi se da su D.S, koji je nepravosnažnom presudom osuđen na kaznu zatvora od godinu i dva mjeseca zbog krivičnog djela teška krađa i falsifikovanje isprave, za vrijeme boravka u Specijalnoj bolnici od 16. decembra prošle godine, kontinuirano obezbjeđivala po dva službenika obezbjeđenja UIKS-a.

Saopšteno je da se, od kada su dobijene informacije da je pritvorenik pobjegao, službenici UIKS-a preduzimaju kontinirane radnje i mjere u cilju njegovog pronalaska i hvatanja.

Kako su rekli, do sada poznati podaci ukazuju da je pritvorenik pobjegao zbog grubog zanemarivanja službenih obaveza službenika koji su ga obezbjeđivali.

Iz UIKS-a su kazali da je o tom događaju obaviještena i Uprava policije radi preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti.

Ističe se da je, kako se radi o pritvoreniku, o navedenom događaju bez odlaganja obaviješten i sud koji je naimenovanom odredio mjeru pritvora.

"Protiv službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji su bili zaduženi za obezbjeđenje pritvorenika D. S. u trenutku njegovog bjekstva, biće pokrenut disciplinski postupak, a shodno zakonskim propisima istim će biti određena mjera privremenog ograničenja vršenja dužnosti-zabrana obavljanja poslova u UIKS-a (suspenzija)", kazali su iz UIKS-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR