21 °

max 21 ° / min 16 °

Petak

05.06.

21° / 16°

Subota

06.06.

23° / 16°

Nedjelja

07.06.

25° / 19°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 18°

Srijeda

10.06.

28° / 17°

Četvrtak

11.06.

27° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivične prijave protiv 50 osoba zbog nepoštovanja mjera NKT

Hronika

Comments 0

Izvor: Pobjeda/CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Krivične prijave protiv 50 osoba zbog nepoštovanja mjera NKT

Na teritoriji nadležnosti Centra bezbjednosti Podgorica od 13. do 27. marta službenici policije podnijeli su 34 krivične prijave protiv 50 osoba koje su se oglušile o naredbe Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

U Podgorici su procesuirane 42 osobe, Danilovgradu tri, Cetinju dvije i Kolašinu tri, kazao je u razgovoru za Pobjedu načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević u čijoj nadležnosti su i odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Kolašin i Danilovgrad.

U svim slučajevima gdje pojedinci, kako je istakao Pavićević, pokušaju da izlože sebe i druge riziku ugrožavanja bezbjednosti zdravlja i prekrše izdate naredbe i mjere, bez izuzetka biće krivično procesuirani i sankcionisani, a javnost o takvom društveno neodgovornom ponašanju, obaviještena u zakonom propisanoj formi.

"Sagledavajući strukturu prekršenih privremenih mjera registrovani su pojedinačni slučajevi nediscipline i lične neodgovornosti, a u odnosu na broj stanovnika u glavnom gradu sa susjednim opštinama, građani se generalno pridržavaju i poštuju izdate naredbe, mjere i uputstva nadležnih i stručnih adresa", objasnio je Pavićević.

Prijave

On je naveo da su zbog organizovanja okupljanja većeg broja osoba podnijete krivične prijave protiv dvije osobe, zbog pružanja ugostiteljskih usluga podnijeto je devet krivičnih prijava protiv 11 osoba, zbog sprečavanja uklanjanja otpada dvije krivične prijave protiv četiri osobe, zbog nepoštovanja mjere zabrane međugradskog saobraćaja podnijete su krivične prijave protiv dva lica.

Pavićević je rekao i da je zbog nepoštovanja rješenja o stavljanju u samoizolaciju podnijeto pet krivičnih prijava, zbog upravljanja vozilima u kojim se nalazilo više od dvije punoljetne osobe podnijete su četiri krivične prijave protiv šest osoba, zbog izazivanja opšte panike i nereda podnijeta je krivična prijava protiv jedne osobe, zbog nepoštovanje mjere držanja socijalne distance podnijeta je krivična prijava protiv tri osobe a zbog zabrane islaska sa teritorije opštine Tuzi podnijeto je osam krivičnih prijava protiv 16 osoba.

Rad na terenu

Pavićević je istakao da su službenici Uprave policije angažovani 24 sata na terenu i preduzimaju brojne aktivnosti kako bi bile ispoštovane privremene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela Vlade Crne Gore koje su izdate u cilju sprečavanja, unošenja i širenja infekcije novim koronavirusom, kao i zaštite stanovništva.

Svakodnevno, kako je objasnio, u saradnji sa inspektorima zdravstveno-sanitarne inspekcije obilaze adrese stanovanja osoba kojima je određena samoizolacija.

"U slučaju da osobu ne zateknu na adresi, policijski službenici u koordinaciji sa državnim tužiocem u Podgorici podnose krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, dok inspektori zdravstveno-sanitarne inspekcije donose rješenje o određivanju karantina i lice se odmah sprovodi u objekat određen za karantin", objasnio je Pavićević red poteza prilikom kontrole.

Načelik Centra bezbjednosti Podgorica rekao je da veliki broj aktivnosti sprovode u saradnji sa Vojskom Crne Gore, Upravom za inspekcijske poslove, Službom zaštite i spašavanja, komunalnom policijom i drugim nadležnim državnim organima.

"Redovno i kontinuirano se preduzimaju preventivne mjere patrolnog i operativnog obilaska javnih površina u svim djelovima glavnog grada, zelenih površina, prostora oko objekata čije obavljanje djelatnosti je zabranjeno ili ograničeno", naveo je Pavićević.

Podsjetio je da su u Podgorici, Tuzima, Danilovgradu, Cetinju i Kolašinu, u samoizolaciji 953 osobe (Podgorica 801, Tuzi 25, Danilovgrad 56, Cetinje 54, Kolašin 17).

Policijski službenici svakodnevno sarađuju i sa pripadnicima Vojske Crne Gore koji vrše obezbjeđenje objekata određenih za karantin, a u kojima su smještene osobe koje su doputovale iz država gdje je registrovan veći broj oboljelih od koronavirusa, kao i osobe koje su prekršile mjeru samoizolacije. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR