12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Soraja i drugarica pred sudom u četvrtak

Hronika

Comments 1

Soraja i drugarica pred sudom u četvrtak

Izvor: Dnevne novine/CdM

Autor: Antena M

  • Viber

U Osnovnom sudu na Žabljaku 4. juna će početi suđenje Baranki Soraji Vučelić-Masoni i Podgoričanki Maji Milutinović protiv kojih je podnijet optužni prijedlog zbog osnova sumnje da su na Žabljaku 3. maja 2020. izvršile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, pišu Dnevne novine.

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je sredinom maja stavilo van snage odluku o primjeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja u slučaju i protiv Masoni i Milutinović i podnijelo optužni prijedlog.

Nakon što su Dnevne novine pisale da su zahvaljujući primjeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja Vučelić-Masoni i Milutinović kažnjene samo sa po 500 eura zbog dva krivična djela koje su počinile kršenjem mjera Ministarstva zdravlja, Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima promijenilo je prethodnu odluku i predložilo nadležnom sudu da im se ipak sudi.

"Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima stavilo je van snage odluku o primjeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja u slučaju S.M. i M.M. koje su lišene slobode zbog osnova sumnje da su na Žabljaku 3. maja 2020. godine izvršile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", navodi se u saopštenju ODT Pljevlja.

U optužnom prijedlogu predloženo je da se pred Osnovnim sudom na Žabljaku održi glavni pretres i da se okrivljene S.M. i M.M. oglase krivim za navedeno krivično djelo.

Iz ODT Pljevlja su prethodne sedmice kazali Dnevnim novinama da je Zakonikom o krivičnom postupku predviđen institut odlaganja krivičnog gonjenja čijom primjenom državni tužilac može odložiti krivično gonjenje za krivična djela za koja je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, te da se u konkretnom slučaju radi o procesuiranju krivičnog djela.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Miljan

Uz veliko uvazavanje vaseg portala,ova vam vijest nista nije trebala,na ovu personu vama ne dolikuje ni slovo da napisete.