8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Uhapšen zaposleni u MUP-u Srbije, osumnjičen da je pozivao na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Crne Gore

Izvor: Ilustracija

Hronika

Comments 8

UP: Uhapšen zaposleni u MUP-u Srbije, osumnjičen da je pozivao na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber
Uhapšen Milovan Zečević

Službenici Centra bezbjednosti Berane su u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju protiv lica za koje se sumnja da je izvršilo krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, saopštila je Uprava policije. 

Riječ je, kako saznajemo, o Milovanu Zečeviću. 

"Sumnja se da je M.Z. (55), zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a koji ima dvojno državljanstvo – Crne Gore i Republike Srbije, izvršio krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Ovo krivično djelo je M.Z., kako se sumnja, izvršio na način što je na jednoj društvenoj mreži postavio objavu sa naslovom „Lista zadataka“ u kojoj je, u namjeri da ugrozi ustavno uređenje ili bezbjednost Crne Gore pozivao i podsticao da se silom promijeni njeno ustavno uređenje, te da se svrgnu najviši državni organi ili njihovi predstavnici.

M.Z. je po nalogu nadležnog tužioca lišen slobode, te će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Osim toga, Uprava policije će uputiti zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova za oduzimanje crnogorskog državljanstva od ovog lica budući da on ima dvojno državljanstvo", navodi se u zvaničnom saopštenju policije. 

Zečević je, prema našim saznanjima, na Fejsbuku napisao "Listu zadataka" na kojoj je bilo hapšenje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića i "ostale DPS ekipe", promjena Ustava, smjena vrha Vojske Crne Gore, MUP-a i sudstva. 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Mihiz

Ne mogu da vjerujem. Prema Srbiji treba samo ostro. Zaplijeniti sve pare koje Vucic salje u Crnu Goru, da dize ustanak sa SPC i njegovim petokolonasima. A Zecevica rebnuti visokom kaznom zatvora, oduzeti mu nase drzavljanstvo i prognati ga dozivotno iz Crne Gore. Ili da mi ustajemo da branim CG.

Naroz

Cime se bavi Darmanovic, pise odgovore onoj pjevacici?!! “Politika” objavljuje agendu pokoravanja CG, SPC prijeti “bratoubilastvom”, Srbija shalje milione eura na nepoznate adrese u CG, mediji pod kontrolom Vucica vode informativni rat protiv nas, vrlo izvjesno i da se bioloski rat vodi protiv CG...

Miljan

A sto bi volio da mi neko posalje ovoga “mangupa”,samo da mu nesto objasnim.