10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potvrđena optužnica protiv Mihaljevića zbog nesreće u kojoj je poginula 19-godišnja djevojka

Izvor: Pobjeda

Hronika

Comments 0

Potvrđena optužnica protiv Mihaljevića zbog nesreće u kojoj je poginula 19-godišnja djevojka

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Petra Mihaljevića (37) zbog izazivanja saobraćajne nesreće 18. oktobra u kojoj je poginula Anja Stevanović (19), saopštila je Pobjedi savjetnica za odnose s javnošću tog suda Aida Muzurović.

On se optužnicom tereti za krivično djelo - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Mihaljeviću je odlukom Apelacionog suda pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva.

U obrazloženju o produženju pritvora je navedeno da je Mihaljević osnovano osumnjičen za djelo koje mu se optužnicom stavlja na teret.

"Osnovana sumnja proizilazi iz iskaza svjedoka V. N. koji je naveo da je kritične prilike upravljao vozilom ,,B“ u kojem je na mjestu suvozača bila A. S. i dok se kretao ka mjestu B, malo prije mjesta nezgode postoji desna krivina u pravcu C i kad se primicao toj benzinskoj pumpi na najviše 20-30 metara u njegovoj traci pojavilo se vozilo. On je naveo da je tom vozilu blicnuo nekoliko puta, ali se taj vozač nije zaustavljao, pa je on skrenuo ,,puni ulijevo“, kako bi izbjegao sudar, ali u tome nije uspio, pa je došlo do sudara desne prednje strane njegovog vozila sa desnom stranom navedenog vozila. Ispričao je da koliko se sjeća, nakon sudara se izokretao vozilom više puta i udario u neku stijenu sa lijeve strane gledano i to lijevom stranom vozila, nakon čega je par minuta poslije došao svijesti i počeo da moli ljude da mu pomognu da izvuče A. S.", pojašnjeno je iz Apelacionog suda.

Oni navode da osnovana sumnja proizilazi i iz obdukcionog zapisnika u kojem je pojašnjeno da je smrt pokojne A. S. nasilna.

"Takođe, iz obdukcionog zapisnika utvrđuje se da je V. N. zadobio laku tjelesnu povredu u vidu oguljotina u čeonom predjelu brade i jagodičnom predjelu i da su te povrede mogle nastati usljed inercionog kretanja tijela i udara u elemente unutrašnjosti vozila u trenutku nezgode, kao i drugih dokaza sadržanih u spisima predmeta. Pored postojanja osnovane sumnje, prvostepeni sud je pravilno utvrdio i da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva okrivljenog P. M. za slučaj da se nađe na slobodi. Težina je izražena kroz visinu zakonom propisane kazne za ista, koja činjenica ga svakako ne može ostaviti ravnodušnim u njegovom odnosu prema sudu, odnosno da li da se odazove na pozive ili da se da u bjekstvo za slučaj da se nađe na slobodi", zaključuje se u obrazloženju Suda.

Saobraćajna nesreća dogodila se na putu Podgorica-Cetinje u mjestu Donji Kokoti. U nesreći su povrijeđene još dvije osobe.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR