8 °

max 10 ° / min 8 °

Nedjelja

24.01.

10° / 8°

Ponedjeljak

25.01.

10° / 8°

Utorak

26.01.

8° / 2°

Srijeda

27.01.

6° / 0°

Četvrtak

28.01.

8° / 1°

Petak

29.01.

8° / 5°

Subota

30.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tokom sinoćnje proslave kršenje mjera širom Crne Gore: Procesuirano 15 osoba

Hronika

Comments 3

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Tokom sinoćnje proslave kršenje mjera širom Crne Gore: Procesuirano 15 osoba

Zbog kršenja policijskog časa

U Crnoj Gori je 13.januara, i u noći između 13. i 14. januara, zbog kršenja mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja procesuirano 15 osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su 13. januara i u noći između 13. i 14. januara, pored redovnih aktivnosti, preduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju preventivnog djelovanja radi sprečavanja okupljanja većeg broja građana povodom proslave Nove godine po Julijanskom kalendaru, a sve u cilju sprečavanja širenja opasne zarazne bolesti Covid-19.

Pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica vršili su konstantan obilazak lokacija na teritoriji Glavnog grada na kojima su se u proteklom periodu građani okupljali povodom sličnih prilika. Akcenat je stavljen na obilazak dijela grada Donja Gorica, Zlatica, GO Golubovci, kao i dvorišta osnovnih i srednjih školi na području Glavnog grada. Takođe, službenici podgoričke policije postupali su po operativnim saznanjima i objavama koje su objavljivane na društvenim mrežama, a koje se odnose na okupljanje građana i upotrebu pirotehničkih sredstava", saopšteno je iz policije.

Postupajući po operativnim saznanjima službenici Centra bezbjednosti Podgorica obilazali su više lokacija na teritoriji Glavnog grada sa ciljem kontrolisanja i utvrđivanja identiteta osoba, kao i u cilju pregleda i eventualnog pronalaska pirotehničkih sredstava, navedeno je u saopštenju.

"Međutim, tom prilikom kod pregledanih lica nije pronađeno ništa od pirotehničkih sredstava. Takođe, u periodu od 20,00 do 22,00 časova policijski službenici su vršeći kontrolu na lokacijama u Glavnom gradu upozoravali lica mahom mlađe dobi da se raziđu, a sve u cilju poštovanja propisanih mjera Ministarstva zdravlja o zabrani napuštanja objekta stanovanja nakon 22,00 časa.

Oko 00:00 časova Dežurna služba Podgorica od strane Komunalne policije prijavljeno je da je u Bulevaru dr Ibrahima Koristovića došlo do okupljanja većeg broja građana i da isti upotrebljavaju pirotehnička sredstva, kao i da u rukama drže zapaljene baklje. Po dobijenom obavještenju na lice mjesta upućeno je više policijskih službenika i tom prilikom zatekli su više lica koja su se po dolasku policijskih službenika udaljila sa lica mjesta, dok su policijski službenici uspjeli da pronađu i identifikuju pet lica i to: L.B. (21), R.N (20), M.L. (18), P.M. (23) i maloljetnog L.Z. (17)".

O događaju je, kako je saopšteno, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se navedena lica uhapse zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti na način što su zatečeni van objekta stanovanja nakon 22,00 časa.

"Takođe, u vezi istog događaja policijski službenici u koordinaciji aktivnosti sa državnim tužiocem rade na identifikaciji ostalih učesnika, kao i na identifikaciji organizatora ovog događaja kroz analizu objava na društvenim mrežama i putem drugih načina saznanja".

Osim toga, pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi su u noći između 13. i 14. januara, povodom proslave Nove godine po Julijanskom kalendaru, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, zatekli četiri osobe koje su kršile mjere za suzbijanje širenja Covid-19, napuštanjem mjesta stanovanja u vremenu od 22,00 do 05,00 časova.

Protiv njih su nadležnom tužilaštvu podnijete krivične prijave u redovnom postupku.

"Po operativnim saznanjima, na par lokaliteta na teritoriji Herceg Novog u vremenu do 22,00 časa, okupilo se pet lica koja su koristili pirotehnička sredstva „baklje“. U toku je indetifikacija kao i eventualno sankcionisanje aktera gore pomenutih događaja.

Pripadnici tivatske policije su došli do saznanja da se u vremenu od 21,15 do 21,30 časova na jednoj lokaciji u ovom gradu okupilo do 20 lica koja su koristili pirotehnička sredstava „baklje". Preduzimaju se radnje na indetifikaciji i eventualnom sankcinisanju lica koja su akteri navedenog događaja", saopšteno je iz policije.

Na teritoriji Opštine Bar nije registrovano okupljanje građana na ulicama, ali je šest osoba zatečeno van objekta stanovanja posle 22,00 časa.

"Pripadnici barske policije su lišili slobode šest lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i protiv njih je podnijeto pet krivičnih prijava".

Takođe, pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić su u vremenu od 22,30 do 00,30 registrovali okupljanje većeg broja građana koji su slavili doček Nove godine po Julijanskom kalendaru.

"Ovaj događaj je dokumentovan od strane policijskih službenika i o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se izvrši identifikacija učesnika okupljanja i da se od njih prikupe obavještenja, nakon čega će pravno kvalifikovati događaj", saopšteno je iz policije.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ratko*

CRNOGORCI, mnogo vjerujemo onima što smo vasij vijek pomagali. Ne pamte tamo oni kad smo ginuli braneći im ostupnicu. Ne pamte tamo oni kad smo im davali odive ne bi li ih usojili. Oni ništa ne pamte zato što su to tamo oni. Daleko mi kuća od njih. Otac mi je govorio ne dao ti Bog da te Rusija brani, a *srbija hrani. Od bezbroj razloga zar ovi nijesu dovoljni da skočimo svi k'o jedan u odbranu lijepe naše domovine CRNE GORE.

podgoricanin

izgleda da Dritan ne umije fa broji. treba da vife ko je organizovaoni finansitao bakljadu. izgleda da je ovdje po onoj staroj "spade knjiga na dva slova"

buto

Što misle ove posrbice da će im to biti dozvoljeno za uvijek,grdno se varaju točak se okreće.