9 °

max 20 ° / min 7 °

Ponedjeljak

12.04.

20° / 7°

Utorak

13.04.

13° / 12°

Srijeda

14.04.

14° / 10°

Četvrtak

15.04.

15° / 8°

Petak

16.04.

16° / 6°

Subota

17.04.

15° / 7°

Nedjelja

18.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pavićević: Obaviješten sam posredno iz Beograda da sam smijenjen, bez obrazloženja

Izvor: Pobjeda, Dragan Mijatović

Hronika

Comments 5

Pavićević: Obaviješten sam posredno iz Beograda da sam smijenjen, bez obrazloženja

Autor: Antena M

  • Viber

Novi načelnik Centra bezbjednosti Podgorica je Goran Jokić koji je do sada obavljao poslove u Sektoru policije opšte nadležnosti, odlučeno je danas na Kolegijumu Uprave policije.

On je na toj poziciji zamijenio Milovana Pavićevića koji je saopštio da je posredno iz Beograda obaviješten da je smijenjen sa te funkcije.

Izjavu Pavićevića prenosimo u cjelosti:

Danas sam po prvi put u svojoj policijskoj karijeri od nepunih 20 godina, na jedan neuobičajen, nestandardizovan i način nesvojstven policijskim organizacijima i drugim službama bezbjednosti, obaviješten posredno iz Beograda da sam od sjutra smijenjen sa mjesta načelnika CB Podgorica, bez obrazloženja ili eventualnog saopštenja i stava službe oko mog daljeg profesionalnog angažovanja, s obzirom na to da sam profilisan kao oficir policije.

Neobjašnjivo, ali istinito da su takvu odluku v.d. direktora zbog njegovog odsustva sa posla, sproveli šef kabineta direktora i v.d. pomoćnika direktora za kriminalističku policiju, što samo ukazuje na pritisak koji direktor ima sa ko zna kojih adresa, još za vrijeme njegovog oporavka od bolesti u Beogradu, što je poseban presedan i direktno narušavanje profesionalnih standarda i procedura rukovođenja i komandovanja policijskom organizacijom.

Načelnik Centra bezbjednosti za svoj rad odgovara direktoru policije i on je dužan, sagledavajući obrazovne, stručne i profesionalne reference svojih saradnika, u slučaju svoje odluke za promjenama, da istima to neposredno saopšti i pronađe adekvatno rješenje shodno tim referencama i radnim rezultatima na drugo radno mjesto. Ja sam danas obaviješten da do daljnjeg idem na odmor - hvala na tome.

S obzirom na to da je postao trend prezentovati svoje stručne reference, a nerado i pretjerano nikad ne govorim o tome, obzirom da o profesionalnom angažovanju govore djela a ne riječi, ovom prilikom sam dužan zbog ličnog integriteta, kolektiva sa kojim rukovodim i sa kojim sam rukovodio i u krajnjem zbog porodice, iznijeti javnosti CV i svoju radnu biografiju:

- Diplomirao sam na Policijskoj akademiji u Beogradu 2002. godine, sa prisječnom ocjenom 9,37 u zvanju diplomirani oficir policije, kao drugi student u generaciji.

- Pripravnički staž sam obavljao u uniformisanoj i kriminalističkoj policiji CB Nikšić 2002/2003.

- Dužnost pomoćnika komandira stanice policije za javni red i mir obavljao sam 2004.

- 2005. i 2006. sam obavljao dužnost načelnika Odjeljenja za suzbijanje opšte kriminala u CB Nikšić.

- 2007. i 2008. bio sam viši inspektor za suzbijanje organizovanog kriminala.

- 2009, 2010. i 2011. rukovodilac Grupe za suzbijanje organizovanog opšteg kriminala.

- 2012. obavljao sam dužnost načelnika Kriminalističke policije u CB Nikšić.

- 2013. i 2014. bio sam na dužnosti načelnika CB Nikšić.

- 2015. i 2016. pomoćnik direktora UP i rukovodilac Sektora kriminalističke policije.

- 2017. i 2018. do 5. septembra savjetnik direktora UP.

- Od 5. 09. 2018. do 9. 04. 2021. obavljao sam dužnost načelnika Centra bezbjednosti Podgorica.

- Od 09. 11.2021. pa do daljnjeg sam na odmoru.

Način na koji se rukovodi sa kadrovima u UP i vrši postavka službe shodno aktuelnim bezbjednosnim izazovima, postaje mi nepoznanica i tema za razmišljanje i ozbiljne analize.

CB Podgorica sa pripadajućim odjeljenjima bezbjednosti Danilovgrad, Cetinje i Kolašin, sa kojim sam rukovodio nešto više od dvije i po godine, postigao je zapažene rezultate u svim oblastima našeg djelovanja, sa konkretnim i efikasnim odgovorom na sve bezbjednosne izazove.

Glavni grad više nije što je bio ranijih godina. Sjetimo se, da smo se budili i živjeli gotovo svakodnevno sa eksplozijama, požarima, ubistvima i drugim teškim krivičnim djelima. Rasvijetljen je veliki broj teških krivičnig djela aktuelnog i prethodnog perioda, spriječen značajan broj likvidacija, dat doprinos sa lokalnog nivoa u borbi protiv svih oblika organizovanog i teškog kriminala, a proaktivnom postavkom službe, operativno-istražnim aktivnostima i partnerskim odnosom sa drugim državnim organima za sprovođenje zakona, tokom ovog perioda investiralo se u prevenciju i efikasnost, što je dovelo do ogromnog smanjenja kriminaliteta u svim oblastima.

Dovoljno je otvoriti arhivu medija i sagledati stupce crne hronike ili analitičke izvještaje policije i izmjeriti, ocijeniti i na bazi činjenica izvršiti kadrovku postavku. V.d. direktoru je sve to poznato kao bivšem načelniku Odjeljenja za analitiku, s obzirom na to da je bio na izvoru informacija sve ovo vrijeme, ali biće da su uticaji sa spolja jači od profesionalnih standarda.

U redu, zahvaljujem v.d. direktoru na ovakvom odnosu i odluci, još više na načinu kako je bez obrazloženja i posredno svoju, po svim okolnostima sudeći, odluku pod uticajem sproveo u djelo, bez potrebe da razgovaramo u mom budućem profesionalnom angažmanu!

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Vnmk

Znači li ovo da Brđanin iz Beograda, sa bolesničke postelje ,smjenjuje , čim se povratio u život ?

Vojica

mogao si biti i bolji. ali si bolji od mnogih. nego eto

Naroz

Možemo samo zamisliti ko je sve u Beogradu “obišao” Brdjanina, i šta su sve dogovorili... Mogu na miru, natenane da isplaniraju sve do detalja... Tema je vjerovatno, kako najbrže, najefikasnije uništiti Crnu Goru i marginalizovati crnogorsku naciju.