Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osumnjičen za pokušaj ubistva Radonjića: Krivokapić iz Španije izručen Crnoj Gori

Hronika

Tag Video
Comments 0

Osumnjičen za pokušaj ubistva Radonjića: Krivokapić iz Španije izručen Crnoj Gori

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Ljubomir Krivokapić, osumnjičen za pokušaja ubistva Miloša Radonjića u Kotoru 2016, izručen je danas iz Španije Crnoj Gori.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE su uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene danas realizovali ekstradiciju međunarodno traženog lica iz Španije u Crnu Goru.  

Realizovana je ekstradicija Lj.K. (29) iz Kotora koji se potražuje po međunarodnoj potjernici raspisanoj od strane NCB INTERPOL-a Podgorica po naredbi Višeg suda u Podgorici radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postpuku koji je protiv njega vodi pred ovim sudom zbog krivičnih djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju Uprave policije i dodaje:

"Lj.K. potražuje zbog osnovane sumnje da je 31. maja 2016. godine u Kotoru u naselju Dobrota, zajedno sa optuženim M.B., pokušao da liši života oštećenog R.M. na način što su u pravcu vozila sa kojim se oštećeni kretao, ispalili više projektila koji su pogodili navedeno vozilo, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta.

Napominjemo da je Lj.K. 22. avgusta 2020. godine na osnovu višemjesečne istrage ciljanog traganja u Španiji lociran i lišen slobode", dodaje se u saopštenju.

Kako ističu, u okviru navedene ciljane potrage, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju, u bliskoj saradnji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice, blisko su sarađivali sa više timova za ciljano traganje u okviru ENFAST-a - Evropske mreže timova za ciljanog  traganje, što je na kraju dovelo do lociranja predmetnog lica.

"Lj.K. je predat nadležnom sudu na dalju nadležnosti", zaključili su u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR