17 °

max 17 ° / min 11 °

Subota

25.03.

17° / 11°

Nedjelja

26.03.

17° / 9°

Ponedjeljak

27.03.

12° / 6°

Utorak

28.03.

8° / 1°

Srijeda

29.03.

9° / 1°

Četvrtak

30.03.

11° / 3°

Petak

31.03.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alarmantno: Tokom vikenda 49 udesa, sankcionisano 1.259 vozača

Hronika

Comments 0

Alarmantno: Tokom vikenda 49 udesa, sankcionisano 1.259 vozača

Autor: Antena M

  • Viber

I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje, saopštili su iz UP.

Samo tokom prethodnog vikenda, kako navode, u Crnoj Gori se dogodilo 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica zadobila teške tjelesne povrede, 21 lake tjelesne povrede, dok su nažalost, dvije osobe smrtno stradale.

"Zbog počinjenih prekršaja, u proteklih tri dana, od saobraćajne policije, sankcionisano je čak 1.259 vozača. 

Ono što i dalje zabrinjava je, da je su shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 43 vozača isključena iz saobraćaja, lišena slobode i privedena nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje, zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja", navode u saopštenju.  

Još jednom apeluju na roditelje, da kategoriji mladih vozača (do 24 godine), skrenu pažnju na obazrivu vožnju, poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilom.

"Uprava policije će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo svojih službenika, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na sve vozače, da odgovornim i strpljivim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj, bezbjednosti svojih saputnika, kao i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama", zaključuju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR