6 °

max 8 ° / min 2 °

Četvrtak

02.02.

8° / 2°

Petak

03.02.

9° / 2°

Subota

04.02.

8° / 1°

Nedjelja

05.02.

5° / -1°

Ponedjeljak

06.02.

4° / -2°

Utorak

07.02.

5° / -2°

Srijeda

08.02.

3° / 1°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Bomba nađena u dvorištu kuće Spasojevića bačena 30. novembra, iniciran postupak njegove zaštite

Hronika

Comments 0

UP: Bomba nađena u dvorištu kuće Spasojevića bačena 30. novembra, iniciran postupak njegove zaštite

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Povodom slučajeva bacanja ručnih bombi u odnosu na kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, a na čijem rasvjetljavanju službenici Uprave policije, u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, preduzimaju intenzivne mjere i radnje, poručuju iz Uprave policije.

"Pripadnici Uprave policije su, nakon prijavljenog događaja da je u dvorištu kuće 4. decembra pronađena neeksplodirana ručna bomba, izašli na lice mjesta i zajedno sa vještakom za požare, eksplozije i havarije izuzeli materijalne tragove koji potiču od eksplozivne naprave, a koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Prema preliminarnim podacima neeksplodirana ručna bomba, koja je pronađena u nedelju u dvorištu porodične kuće Predraga Spasojevića, bačena je 30. novembra 2022. godine, noć prije aktiviranja ručne bombe u neposrednoj blizini pomenutog dvorišta 1. decembra, a nakon čega su policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad otpočeli sa obezbjeđenjem kuće", navode u saopštenju.

Policijski službenici su, kako dodaju, preduzeli niz istražnih i kriminalističkih mjera i radnju u cilju rasvjetljavanja događaja od 1. decembra 2022. godine, te su sa lica mjesta izuzeti određeni tragovi, izvršena je pretraga terena, pregled video zapisa izuzetih sa video nadzora bližeg i šireg lica mjesta, kao i prilaznih puteva.

"Takođe, prikupljena su obavještenja od više lica, izvšena poligrafska testiranja i inicirane provjere telekomunikacionog saobraćaja određenih lica za koja postoje indicije da se mogu dovesti u vezu sa ovim događajima.

U vezi informacije koja je 18. novembra proslijeđena Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad, u odnosu na prijetnje koje je pritvorenik M.M. uputio načelniku Spasojeviću, obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Uprava policije je inicirala postupak zastite načelnika Predraga Spasojevića do izrade bezbjednosne procjene stepena ugroženosti", kažu iz policije.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, dodaju, pozvali Spasojevića kako bi od njega prikupili obavještenja na okolnosti izjave da u institucijama postoje pojednici koji su korumpirani i koji opstruiraju istragu, a kojom prilikom, navode, on nije pružio konkretne podatke koji bi bili značajni za utvrđivanje navedenog.

"U odnosu na spise predmeta koji su Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad dostavljeni 29. septembra 2022. godine, a u vezi izjave jednog pritvorenika, pripadnici policije su o navodima obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Uprava policije zajedno sa nadležnim tužilaštvom preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenih događaja i identifikaciji osoba koje su bacile ručne bombe na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, te konstatujemo da nema riječi o opstrukciji istrage, već policija i tužilaštvo preduzimaju sve neophodne radnje u cilju rasvjetljavanja ovih događaja", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR