10 °

max 16 ° / min 9 °

Ponedjeljak

04.03.

16° / 9°

Utorak

05.03.

14° / 8°

Srijeda

06.03.

13° / 8°

Četvrtak

07.03.

11° / 7°

Petak

08.03.

13° / 6°

Subota

09.03.

13° / 7°

Nedjelja

10.03.

13° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mario Milošević: Ugrožena mi je bezbjednost, apelujem da me prebace u zatvor u Bijelom Polju

Hronika

Comments 0

Mario Milošević: Ugrožena mi je bezbjednost, apelujem da me prebace u zatvor u Bijelom Polju

Autor: Antena M

  • Viber

Pritvorenik Mario Milošević iz Podgorice, protiv koga je načelnik Istražnog zatvora Spuž Predrag Spasojević predao krivičnu prijavu zbog prijetnji, obratio se javnosti. Na Spasojevićevu kuću je dva puta bačena bomba, a načelnik Istražnog zatvora je rekao da je Miloševića ranije prijavio zbog prijetnji.

Obraćanje Miloševića prenosimo integralno:

“Najoštrije osuđujem napad na načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića i pozivam nadležne državne organe da, u što kraćem roku, identifikuju počinioce i da ih procesuiraju.

U prostoriji, u kojoj se nalazim, nisam u mogućnosti da uhvatim ni signal ni sliku na TV, a kamoli da sa nekim komuniciram.

Vrlo je indikativno da se, nakon što sam zatražio reakciju nadležnih državnih organa zbog torture koju prema meni sprovodi načelnik Spasojević, ali i svega par sati nakon što je isplivala SKY ECC prepiska iz koje se jasno vidi da mi se namješta “robija od 40 godina”, da mi se namješta “da sam ja pucao” i da “kosti ne iznosim” , otpočinje organizovana hajka načelnika Spasojevića protiv mene i dešava se neki napad na njegovu kuću.

Jasan je put koji sam ja odabrao da se zaštitim od njegove tiranije, a to je put zakona i posredstvom insistucija sistema.

Smatram da mi je zbog ovakvog postupanja načelnika Spasojevića, i zbog činjenice da me lažno optužuje da sam mu prijetio i insinuira da ja stojim iza napada na njega, ozbiljno ugrožena bezbjednost te apelujem na nadležne državne organe da me pod hitno prebace u zatvor u Bijelom Polju, gdje ću nadam se biti bezbjedniji.

Ovlastio sam svog advokata da podnese krivičnu prijavu protiv Spasojevića zbog toga što me je lažno prijavio da sam mu prijetio.

Molim institucije sistema da sa jednakom pažnjom tretiraju i ove moje navode i da me zaštite i da ne podlegnu pritisku koji na njih vrši Spasojević. Njihovo je da utvrde istinu i očekujem da tako i bude”, zaključio je Milošević.

Spasojević: Pretpostavljam da bi mogli da identifikuju osobu koja je bacila bombu

Načelnik Istražnog zatvora Predrag Spasojević kazao je za TVCG da je, nakon razgovora sa v.d. VDT Majom Jovanović, dobio uvjeravanje da će tužilaštvo uraditi sve da se slučajevi razriješe.

Kaže da je u dvorištu kuće pronašao bombu i kašiku koja je odletjela.

"Pretpostavljam da bi mogli u postupku istrage da izuzmu dovoljno materijala da identifikuju lice koje je bacilo", kaže Spasojević.

Naveo je da je prošlo mjesec od kada je dobio prve prijetnje, te da bi uzrok prijetnji mogla biti dešavanja u zatvoru.

"Ukupno smo u zadnja tri mjeseca uzeli skoro 80 telefona, 10ak internet modema i između ostalog 30ak šipki, bodeža. I ne mogu drugačije da nađem povod za to, ja nemam drugih problema u životu", ističe Spasojević, ali nije mogao da precizira ko stoji iza napada.

Premijer Dritan Abazović je kazao danas, podjsetimo, da je obaviješten da su identifikovane neke osobe koje se mogu dovesti u vezu sa tim događajem.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR