12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bojanić u vili mučio i ubio Mijanovića

Izvor: odatv.com

Hronika

Comments 0

Bojanić u vili mučio i ubio Mijanovića

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Turski portal Odatv.com objavio je fotografije mučenja ,,škaljarca“ Rista Mijanovića, čije tijelo još nije pronađeno, snimljene u vili Željka Bojanića u Istanbulu. Te fotografije su uvrštene u dokaznu građu protiv kriminalne grupe koja će pred turskim vlastima odgovarati za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Prema pisanju ovog portala, fotografije vezanog Mijanovića, poslale su srpske vlasti.

U informativnoj bilješci iz Srbije navedeno je da su u fleš memoriji oduzetoj od Radoja Živkovića uvrštene i fotografije Riste Mijanovića.

Na fotografijama se vidi Mijanović, uslikan u vešu, vezan na stolici. Istražitelji su došli do saznanja da je kidnapovan u Istanbulu, ubijen mučenjem.

Risto Mijanović kidnapovan je 11. septembra 2020. iz restorana u Istanbulu.

Nakon što je ubijen, prevezen je u vozilu i zakopan iza vile švercera droge Željka Bojanića u Istanbulu.

Vođa srpske bande Željko Bojanić, za kojim je tragao Europol, uhapšen je u svojoj vili u Istanbulu 4. novembra prošle godine.

Policija tada nije pronašla tragove ubistva, ali je sada sklopila mozaik.

Analizom fotografija istražitelji su utvrdili da je Bojanić u svojoj vili mučio i ubio Mijanovića, a kasnije je renovirao prostorije kako bi uklonio tragove. Ipak, nesporno je utvrđeno da su mjesto na fotografiji na kome je Mijanović nag i vešernica vile ista prostorija.

Na trećoj fotografiji u dosjeu je detaljno objašnjeno da su prostorija za mučenje i vešeraj iste.

Poređenje fotografija u datoteci je bilo sljedeće:

„Zid, vrata, orman, mašina za veš i mašina za veš na fotografiji za koju je pričvršćen Risto Mijanović su potpuno isti, a u svjetlu svih ovih fotografija, fotografija Rista Mijanovića sa golim muškarcem koji stoji na glavi, sa vezanim rukama, je Vila 167 Željka Bojanića. Radi se o vešernici koja se nalazi u podrumu – piše u opisu fotografije.

Zatim se objašnjava da su pločice vešeraja, saune i hodnika u suterenu zamijenjene kvadratnim pločicama dok su bile pravougaone, pločice obućarske prostorije u istom podrumskom spratu su i dalje pravougaone, a u ovoj fazi, kada smo intervjuisali s. konstatovano je da su pločice u podrumu ranije imale pravougaoni oblik.

Na trećoj i četvrtoj fotografiji u istražnom dosjeu vidi se Risto Mijanović kako leži na zemlji sa vezanim rukama i trakom preko usta. Konstatovano je da je to prostorija vile, gdje je kasnije bačen građevinski materijal.

Vila je takođe bila podvrgnuta opsežnim renoviranjem u avgustu 2021, čime je očišćeno mjesto ubistva.

Ove informacije su opisane na četiri fotografije uključene u istražni dosje.

Kako se navodi, utvrđeno je da su borovi i dalje prisutni nakon renoviranja, a stabla su uklonjena u fazi renoviranja.

- Podrazumijevalo se da je tijelo Rista Mijanovića zakopano na mjestu označenom zelenom bojom, ali je nakon renoviranja bašte tijelo odatle odnijeto i prebačeno na mjesto koje u ovoj fazi nije moglo da se identifikuje i mjesto gdje je tijelo zakopano a sada je magacin, piše ovaj portal.

Pojašnjavaju da su ovi dokazi uvršteni u optužnici koju je pripremilo Glavno javno tužilaštvo u Istanbulu, protiv 16 optuženih za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Istanbulu.

Pronađena tijela tri žene

Turska policija je u kući Željka Bojanića, tokom pretrage za tijelom ,,škaljarca“ Rista Mijanovića, pronašla tijela tri žene koje su služile kao prodavci droge, pišu turski mediji a prenosi Nova.rs.

Kako javljaju turski mediji, tijela su pronađena u mjestu Sarijer u Istanbulu u bašti kuće.

Na društvenim mrežama osvanuo je i video na kojem se vidi kako policija pretražuje dvorište.

Policija je ranije objasnila da je utvrđeno da je Bojanić, za kog pišu da je član organizovane kriminalne organizacije, došao u Tursku sa lažnim pasošem Sjeverne Makedonije izdatim na ime Jordan Andelev Belčev i da je boravio u njihovoj pokrajini.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR