21 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: U Budvi uhapšena osoba kod koje je pronađen pištolj sa metkom u cijevi

Hronika

Comments 0

UP: U Budvi uhapšena osoba kod koje je pronađen pištolj sa metkom u cijevi

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su, preduzimajući planske aktivnosti u prazničnim danima i danima vikenda, ostvarili značajne rezultate na suzbijanju svih vidova kriminaliteta, ali i prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, saopštila je Uprava policije. 

"Naime, preduzimajući redovne kontrole učesnika u saobraćaju službenici interventne jedinice Odjeljenja bezbjednosti Budva su pregledom vozila podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao V.A. (41) iz Ulcinja, pronašli i oduzeli vatreno oružje pištolj marke „Unique“, kalibra 7,65 mm, sa pet komada municije u okviru i jednim u cijevi.

Takođe, od lica je privremeno oduzeto vozilo.

Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, V.A. je lišen slobode, a u okviru izviđajnih radnji u saradnji sa policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje V.A. koristi i tom prilikom je pronađeno i oduzeto još osam komada municije kalibra 7,65 mm", navodi se u saopštenju. 

Osim toga, aktivnosti službenika na suzbijanju zoupotreba opojnih droga rezultirale su procesuiranjem jednog lica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kao i tri lica zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, navode iz policije. 

U četiri pojedinačne zapljene oduzeto je ukupno 2,2 grama opojne droge.

"Preduzimajući dalje radnje na otkrivanju krivičnih djela iz ove oblasti, izvršena su dva pretresa računara, mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja dogodile su se tri saobraćajne nezgode bez težih posljedica, a izvršeno je 320 kontrola lica i vozača, izdato 60 naloga za naplatu novčanih kazni, te je podnijeto 10 prekršajnih prijava i isključeno iz saobraćaja sedam vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Naime, u prethodnom periodu nije došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nisu registrovana krivična djela koja bi sa aspekta društvene opasnosti izazvala veću uznemirenost i ugroženost građana, te se stanje bezbjednosti cijeni stabilnim i povoljnim, a policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva će i u narednom periodu preduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi se ostvarila maksimalna efikasnost u radu i održalo povoljno stanje bezbjednosti", piše u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR