25 °

max 36 ° / min 20 °

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikšićka policija podnijela krivične prijave protiv brokera, sumnja se da su zloupotrebili kartice

Izvor: Stevo Vasiljević/Pobjeda

Hronika

Comments 0

Nikšićka policija podnijela krivične prijave protiv brokera, sumnja se da su zloupotrebili kartice

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici nikšićke policije podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću tri krivične prijave protiv tri osobe zbog izvršenih pet krivičnih djela.

Nikšićka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv ovlašćenog brokera u investicionom društvu NK Broker Nikšić, M.Ž. (41), zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

„On se sumnjiči da je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio akcije tri klijenta tog društva, a sve bez znanja i njihovog naloga, te za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 9,52 hiljade eura“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osim toga, krivična prijava je podnijeta i protiv D.R. (38) iz Nikšića, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

On se sumnjiči da je 15. juna sa bankovne platne kartice koja je u vlasništvu jedne osobe, kroz dvije transakcije prenio određena novčana sredstva na sopstveni nalog za klađenje kreiran kod preduzeća koje se bavi priređivanjem igara na sreću.

Takođe, nikšićka policija je podnijela i krivičnu prijavu protiv K.R. (65), zbog sumnje da je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

On je dovođenjem u zabludu nadležni organ koristeći vozačku dozvolu koju je izdala područna jedinica (PJ) Nikšić, istu oglasio nevazećom i kao takvu je predao Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, da bi na osnovu iste dobio vozačku dozvolu i u Srbiji, a nakon čega mu je u Crnoj Gori od MUP-a PJ Nikšić izdata nova vozačka dozvola.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR