22 °

max 36 ° / min 20 °

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: U Nikšiću pronađeno 110 stabljika marihuane, uhapšene dvije osobe

Hronika

Comments 0

UP: U Nikšiću pronađeno 110 stabljika marihuane, uhapšene dvije osobe

Autor: Antena M

  • Viber

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, na osnovu operativnih podataka preduzimali višednevne aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga na jednoj lokaciji u mjestu Vir u Nikšiću, saopšteno je iz Uprave policije.

Pripadnici nikšićke policije su na pomenutom mjestu pronašli plantažu sa zasadima biljke za koju se sumnja da je marihuana.

Iz Uprave policije navode da su 8. oktobra policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, Jedinice za borbu protiv droge preduzimali operativno taktičke mjere i radnje i na licu mjesta zatekli i lišili slobode L.R. (46) i D.Đ. (45) zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Izvršen je uviđaj na licu mjesta, te je utvrđeno da je na ovoj lokaciji zasađeno ukupno 110 stabljika marihuane. Od toga broja 31 stabljika je pronađena neposječena (mase 82 kilograma) i 79 posječenih stabljika (mase 26 kilograma)", kažu iz UP. 

"79 pomenutih stabljika bilo je zasađeno u prethodnom periodu, a od toga broja dio je, kako se sumnja, posječen u međuvremenu i stavljen u promet, dok je na licu mjesta policija pronašla u suvom stanju - 26 kilograma suve biljne materije.

Takođe, na licu mjesta je zatečena 31 neposječena stabljika - 82 kilograma (svježe materije)", pojašnjavaju iz policije. 

Pronađene stabljike i materija su izuzete sa lica mjesta i biće upućene u Forenzički centar u Danilovgradu radi daljih potrebnih vještačenja.

"Osumnjičena lica će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti sprovedena nadležnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalje postupanje, dok će policijski službenici i u narednom periodu nastaviti aktivnosti sa tendecijom suzbijanja neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga kao i njihove ulične distribucije", saopšteno je iz UP. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR