8 °

max 16 ° / min 8 °

Ponedjeljak

26.02.

16° / 8°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

17° / 12°

Petak

01.03.

16° / 11°

Subota

02.03.

13° / 11°

Nedjelja

03.03.

13° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Tokom protesta zbog smrti bebe u Nikšiću spriječen napad na direktoricu bolnice, počinioci verbalnog nasilja će biti procesuirani

Hronika

Comments 0

UP: Tokom protesta zbog smrti bebe u Nikšiću spriječen napad na direktoricu bolnice, počinioci verbalnog nasilja će biti procesuirani

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Uprave policije je saopšteno da se u krugu Opšte bolnice Nikšić 26. septembra održalo nenajavljeno javno okupljanje građana u znak protesta zbog smrti bebe koja je preminula u ovoj ustanovi dan ranije.

Okupljanje je, kako podsjećaju, organizovano putem društvenih mreža, te se u krugu bolnice pomenutog dana okupilo oko 200 građana. Ispred ulaza u Infektivno odjeljenje bolnice, prilikom obraćanja direktorice JZU Opšta bolnica Nikšić Dušanke Perović-Milatović, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane pojedinih lica iz okupljene grupe građana, koja su pokušala fizički da napadnu direktoricu i da nasilno uđu u prostorije odjeljenja, poručuju iz policije.

"U ovim namjerama lica su spriječena pravovremenom reakcijom policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, koji su formirali kordon ispred okupljenih građana i na taj način spriječili fizički napad na direktoricu i nasilan ulazak u prostorije pomenutog odjeljenja", navodi se u saopštenju.

"Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti i mjere po nalogu nadležnog tužioca u Nikšiću koji je obaviješten o događaju, policijski službenici su prikupili potrebna obavještenja i identifikovali lica koja su pokušala fizički da napadnu direktoricu i da nasilno uđu u prostorije bolnice, o čemu su povratno upoznali postupajućeg državnog tužioca koji se izjasnio da u radnjama identifikovanih lica nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", dodaje se u saopštenju.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su identifikovali ukupno osam lica koja su narušila javni red i mir.
Od toga broja, pet lica - V.K. (32), M.M. (47), V.R. (31), P.T. (41) i M.T. (32), će biti procesuirano zbog izvršenih prekršaja grubo vrijeđanje i naročito drsko, bestidno ili uvrjedljivo ponašanje iz člana 7 stav 2, prijetnja napadom na život ili tijelo iz člana 8 i ometanje i omalovažavanje policijskih službenika iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru.

Tri lica će biti prekršajno procesuirana zbog izvršenog prekršaja nepristojno ponašanje iz člana 5 Zakona o javnom redu i miru – D.A. (55), M.J (35) i V.N. (35), ističe se u saopštenju.

"Napominjemo da članovi porodice preminule bebe nijesu prekršajno sankcionisani, niti su učestvovali u narušavanju javnog reda i mira tokom održavanja javnog okupljanja", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR