8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević ostaje u pritvoru: Sud odbio jemstvo od skoro 540.000 eura

Hronika

Comments 0

Kovačević ostaje u pritvoru: Sud odbio jemstvo od skoro 540.000 eura

Izvor: Dan

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević ostaje u pritvoru, pošto je Apelacioni sud Crne Gore odbio kao neosnovanu žalbu njegovog branioca.

- Navedenim rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je kao neosnovan predlog branioca okrivljenog Kovačević Dragana za ukidanje pritvora uz davanje jemstva na ukupan iznos od 539.590 eura, koji se sastoji u uspostavljanju hipoteke na nepokretnostima. Odlučujući o žalbi branioca okrivljenog, ovaj sud je prihvatio razloge koji su dati u prvostepenom rješenju da ponudjeno jemstvo u konkretnom slučaju ne predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjedjenje prisustva okrivljenog na glavnom pretresu i nesmetano vodjenje krivičnog postupka, a ovo iz razloga što je u pogledu dijela jemstva u odnosu na odredjene davaoce jemstva pokrenuta finansijska istraga, a preostala vrijednost ponudjenog jemstva u odnosu na nekretnine davaoca jemstva-srodnika okrivljenog, koje nije obuhvaćeno finansijskom istragom, nije dovoljna garancija za obezbjedjenje prisustva okrivljenog na glavnom pretresu- piše u saopštenju suda. 

Kovačević se tereti za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra.

Osim Kovačevića na optužnici su i Ana Lakićević-Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Danilo Jovanović, Danko Kovačević, Sanja Popović, Aleksandar Boljević i podgorička kompanija "Geo&Arh“.

Kovačeviću je krajem oktobra prošle godine određen pritvor, nakon što se iznenada pojavio na zakazanom početku suđenja.

Prije pojavljivanja u sudnici Višeg suda državni organi su potraživali Kovačevića koji je od februara 2021. godine do tog trenutka za pravosudne organe bio u bjekstvu.

Ispostavilo se da je Kovačević cijelo vrijeme bio u Crnoj Gori ali na selu izbjegavajući da čita i sluša medije zbog čega, kako je ustvrdio, "nije znao da ga traže“.

Kovačević je, podsjetimo, uhapšen 23. decembra 2020. godine kada je SDT okončalo izviđaj po prijavi Aleksandra Gazivode.

Suvlasnički dio vile u Tivtu, koju je Gazivoda izgradio sa Kovačevićem, mimo njegovog znanja prepisan je na ime Danka Kovačevića, sina bivšeg direktora Uprave za nekretnine.

Nakon hapšenja Kovačević je 24. februara naredne godine, propustom tužilaštva da traži produženje pritvora, pušten na slobodu, nakon čega je nestao.

U julu prošle godine naloženo je da se za njim raspiše i potjernica.

Kovačević je 30. decembra prošle godine pred sudom negirao da je formirao kriminalnu organizaciju preko čijih pripadnika je zloupotrebljavao položaj u državnim organima i prisvajao vrijedne parcele u Budvi. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR