25 °

max 36 ° / min 20 °

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Detalji pretresa u zgradi u Podgorici: Pronađeno oružje na ime Petra Lazovića, municija, nišani, mobilni…

Hronika

Comments 0

Detalji pretresa u zgradi u Podgorici: Pronađeno oružje na ime Petra Lazovića, municija, nišani, mobilni…

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Uprave policije postupili su po prijavi pristigle sms poruke prijeteće sadržine u kojoj se navodi da je u zgradi koja se nalazi na adresi Ulica Baku broj 80 ulaz A, postavljena eksplozivna naprava, saopšteno je iz policije.

"U odnosu na pomenutu poruku i potencijalnu prijetnju upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, te je iz razloga cjelishodnosti, a u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti građana, izvršen preventivni i protivdiverzioni pregled kojim je utvrđeno da je dojava bila lažna", ističe se iz policije.

U nastavku iz policije saopštavaju što su pronašli pretresom:

"Tokom sprovođenja pregleda, u skladu sa procedurama koje su predviđene u dijelu pregleda cjelokupnog objekta, u nastavku aktivnosti izvršena je procesna radnja uviđaj, u garaži pomenute zgrade, na jednom garažnom prostoru, gdje je pronađeno 4.717 komada municije kalibra 9 mm, 60 komada municije kalibra 5,56 mm, 35 komada municije kalibra 12 mm, 100 komada municije za Magnum 357, kao i 673 komada neutvrđene vrste municije. Takođe, pronađen je i revolver, cijev od puške, dvije bejzbol palice, nekoliko ručnih radio veza, pet mobilnih telefona, pet optičkih nišana, kao i šest komada oružja.

U garažnom prostoru pronađena su i dva zaključana metalna sefa, te se u odnosu na zaključane prostorije pristupilo pretresu po dobijanju naredbe Osnovnog suda u Podgorici.

Prilikom pretresa sefova pronađeno je pet pištolja, šest pušaka i 117 komada municije. Uvidom u baze podataka utvrđeno je da za 10 komada vatrenog oružja postoje izdati oružni listovi na ime P.L. koji se trenutno nalazi u UIKS-u zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i pokrenutih krivičnih postupaka od strane Specijalnog državnog tužilaštva; kao i jedan komad oružja koji je registrovan na ime A.Š."

U odnosu na cjelokupne preduzete mjere i radnje, kao i u odnosu na oduzeto pronađeno oružje, upoznat je postupajući državni tužilac koji je naložio preduzimanje konkretnih mjera i radnji u pravcu određenih vještačenja, dok će službenici Uprave policije pokrenuti odgovarajuće postupke shodno Zakonu o oružju u odnosu na lica P.L. i A.Š., zaključuje se u saopštenju policije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR