8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovač: Milovića više interesuju Čamgozova nego ljudska prava srpskih državljana

Izvor: Vlada CG

Hronika

Comments 1

Kovač: Milovića više interesuju Čamgozova nego ljudska prava srpskih državljana

Izvor: Adria TV

Autor: Antena M

  • Viber

- U cjelokupnom postupku ekstradicije i azila turskog državljanina Binalija Čamgoza učestvovalo je 12 sudija. Dakle, 12 crnogorskih sudija, po mišljenju aktuelnog ministra pravde Andrija Milovića, nije umjelo da primijeni konvencijsko pravo i relevantne domaće propise… Ali je zato ministar pravde, sa tri mjeseca iskustva u advokaturi, koji je suđenja gledao na američkim filmovima, spasio državu od eventualne štete pred Evropskim sudom. To je zaista paradoksalno - izjavio je večeras bivši ministar pravde Marko Kovač, gostujući u emisiji Kontroverza na Adria televiziji.

Kovač je naveo da je on, koristeći diskreciono ovlašćenje, odbio izručenje srpskih državljana institucijama u Prištini.

"Jedna od prvih izjava aktuelnog minsitra pravde Andreja Milovića bila je oštra kritika u pogledu tih mojih odluka, kada je rekao da je tim dovedena u pitanje pozicija Crne Gore u odnosima sa intitucijama u Prištini i doveo u pitanje mogućnost da ministar u Prištini tako sjutra odbije izručenje lica koje bude Crna Gora potraživala", rekao je Kovač.

Milovića, ocijenio je on, nije interesovalo da li su tim srpskim državljanima ugrožena ljudska prava i osnovne slobode.

"Očigledno da se bivšim pripadnicima Vojske Jugoslavije i veteranima kosovskog rata nije poklanjala pažnja u smislu poštovanja ljudskih prava, a koje vidimo da je Milović i te kako ima za turskog državljanina Binalija Čamgoza", izjavio je Kovač.

Kako je rekao, ako zaključimo da je pravni aspekt priče o Binaliju Čamgozu zaokružen i da ne postoji nijedna povreda u slučaju izručenja – jer su to konstatovali svi mogući sudovi – izlišno je pričati da će nekome biti povrijeđena ljudska prava.

Tvrdi i da njegovo zdravstveno stanje, koje je isticano, ne može biti razlog za neizručenje.

Tako, kako kaže, dolazimo do političkog, diskrecionog ovlašćenja ministra.

"Šta je to politički motivisalo da ovo lice, šef organizovane kriminalne grupe, jedne od najvećih u Turskoj, bude zaštićen u Crnoj Gori? Da li je to politički motiv? Da li je bezbjednosni motiv da on bude u Crnoj Gori? Ili je Milović bacio bezbjednosnu bombu u Crnu Goru? Da li je moguće da mu je bitniji rad prostate i mokraćnih kanala čovjeka koji je optužen za najteža krivična djela u matičnoj zemlji od nacionalne bezbjednosti", upitao je Kovač.

Dodao je da je "nevjerovatno da čuvamo osobu za koju postoje indicije da je prijetila članu Vlade". 

"Čovjeku koji ima tu kriminalnu pozadinu dozvoljavamo da bude ovdje i samim tim, vjerovatno, privlačimo i neke druge članove organizovanih kriminalnih grupa, možda i suprotstavljene", kazao je Kovač. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Zzzzzz

Mesto Milovica dovesti sada vojvodu ili pipuna ili joanikija ili koraca ako se osisa!