17 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Piperović: Siguran sam da će Abazović imati duševne patnje jer je Mijajloviću određen pritvor jedino za opasnost od bjekstva

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević

Hronika

Comments 0

Piperović: Siguran sam da će Abazović imati duševne patnje jer je Mijajloviću određen pritvor jedino za opasnost od bjekstva

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Sutkinja za istrage Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša je 10 osumnjičenih za pripadništvo u dvije kriminalne organizacije, na čijem čelu se prema stavu Specijalnog tužilaštva nalaze biznismen Aleksandar Mijajlović i Milan Rogač, odredila sinoć pritvor zbog opasnosti od bjekstva - odbivši ostale pritvorske razloge koje je preložilo SDT.

Ona je samo u odnosu na Zorana Đukanovića pored opasnosti od bjekstva kao pritvorski osnov prihvatila tačku 3 člana 175 Zakona o krivičnom postupku u kojoj de navodi opasnost od ponavljanja krivičnog djela.

Advokat Zoran Piperović je potvrdio da je sutkinja Mugoša u odnosu na njegovog branjenika Aleksandra Mijajlovića prihvatila predlog SDT da mu se pritvor odredi zbog opasnosti od bjekstva dok je procjenila da nema osnova da bi mogao uticati na svjedoke i ponoviti krivično djelo za koje se sumnjiči.

Sutkinja Mugoša nije prihvatila ni predlog SDT da se Mijajlović pritvori po tački 4 člana 175 Zakona o krivičnom postupku gdje se navodi kao okolnost visina zaprijećene kazne.

- Gospodin Dritan Abazović će, siguran sam, imati duševne patnje kad čuje da je Mijajloviću pritvor određen samo zbog opasnosti od bjekstva - prokomentarisao je advokat Piperović za Pobjedu.

Pobjeda saznaje da se Mijalović tereti da je radi krijumčarenja organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi postali Dejan Jokić, Zoran Đukanović, Golub Vojinović, Dragan Backović, Milenko i Radoje Rabrenović i Marko Mijušković.

Na čelu druge kriminalne organizacije se prema stavu SDT-a nalazi Milan Rogač dok su kao članovi označeni Mileta Simanić i Milan Vukadinović.

Piperović je ranije medijima saopštio da SDT u zahtjevu za određivanje pritvora navodi da su cigarete švercovane "na neutvrđen način" i da nije sumnjao da će Tužilaštvo da zahtjeva određivanje pritvora po sva četri osnova.

- Po meni ne postoji razloga ni za jednu. Prvo, što se tiče bjekstva - Mijajlović zna da Abazović već tri godine govori da je najveći švercer svega i svačega i da je htio, mogao je da pobjegne da se više nikad ne vrati u Crnu Goru. On je imao povratnu kartu, trebalo je da otputuje u inostranstvo juče i imao je povratnu kartu za 3. mart. Mogu to da preuzmu kao dokaz, da sudija zna da nema namjeru da bježi i, da je htio da pobjegne, imao je kad za ovih 20 godina. Druga stvar, stavili su da može da utiče na saučesnike za koje država ne zna ko su i na kojoj su adresi, pa sam postavio pitanje kako može da utiče na nekoga za koga ni država sama ni predlagač pritvora ne zna đe živi i ko su ti ljudi? - naveo je Piperović.

Uostalom, dodaje da je Apelacioni sud zauzeo stav da se ne može uticati na nepoznate saučesnike i da je država dužna da identifikuje ko su, šta su, đe su, pa onda da vidi da li će neko lice na njega da utiče.

- Što se tiče tačke četiri, kada se ona slijedi, to je isto kao da vas osude. Tu se otprilike kaže zaprijećenost kazne je od tri do 15 godina, biće osuđen pa neka... - naveo je Piperović.

On je istakao da je glavna stvar da nema cigara.

- Ne postoje cigari. Sve što je dato da je urađeno piše "na neutvrđeni način". Pa kada utvrde način, a trebalo bi da utvrde način, možemo da govorimo o pritvoru. Ako me pitate hoće li biti određen pritvor, ja ću da vam kažem hoće, jer sve i da neće, takva je medijska tortura i takav pritisak da bih se i ja, da sam na mjestu Suzane Mugoše, uplašio pa bih mu možda i ja odredio pritvor, da na mene ne krenu svi živi po Crnoj Gori. Ako govorimo čisto pravno i čisto zanatski, tačno je ono što vam sada ja kažem - kazao je Piperović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR