20 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Martinović: Riječ Lazovića vrijedi više nego bilo koje jemstvo

Izvor: PR Centar

Hronika

Comments 1

Martinović: Riječ Lazovića vrijedi više nego bilo koje jemstvo

Autor: Antena M

  • Viber

Advokat Nikola Martinović kazao je da nema ni jednog osnova za krivični postupak protiv Milivoja Katnića i Zorana Lazovića, kao ni sumnje da su izvršili krivično djelo.

- Svi zaboravljaju da je o krivičnoj prijavi i njihovoj odgovornosti odluku donijelo i Specijalno državno tužilaštvo i Vrhovno državno tužilaštvo i da su specijalni tužilac i kasnije po žalbi Vrhovno državno tužilaštvo, kao najveći organ tužilačke organizacije, ustanovio da treba odbaciti tu krivičnu prijavu, kazao je Martinović Pobjedi.

On dodaje da je sadašnji pokušaj očigledno unutrašnja borba u tužilaštvu i pokušaj osvete Katniću i Lazoviću, osobama koje su u prethodnom periodu bile eksponenti borbe protiv organizovanog kriminala.

- Po pitanju pritvora, niko ne može vjerovati da bi Lazović ili Katnić pobjegli i za to nema nijedne indicije. Naprotiv, to dokazuje i pismo koje sam u ime Lazovića prije više od mjesec napisao i uputio glavnom specijalnom tužiocu, a znam da je pismo napisao i vrhovnom državnom tužiocu - kazao je Martinović. 

Tekst se nastavlja ispod linkova: 

On tvrdi da ne postoji bilo kakva okolnost koja ukazuje na njihovo bjekstvo.

Osvrnuvši se na drugi pritvorski osnov - uticaj na svjedoke, Martinović je kazao da svi koji su predloženi, saslušani su najmanje po tri puta.

- Inače, saslušanje svjedoka u onome što je optužba SDT je besmisleno, jer svi podaci koji su bitni za odlučivanje postoje u spisu, zato što se u policijskom i tužilačkom spisu nalaze pisana akta pa nije bilo potrebe da se nešto usmeno dogovara - kazao je Martinović.

On je dodao da se ne radi o „teškoj kazni“ i da bi predmet ocjene tužioca moralo da bude to što riječ Zorana Lazovića vrijedi više nego bilo koje jemstvo.

Katnić i Lazović uhapšeni su u nedjelju ujutro po nalogu specijalnog državnog tužioca Miloša Šoškića koji je donio naredbu o sprovođenju istrage zbog stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja. 

Sudija za istragu Goran Šćepanović odredio im je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mijo popovic

Nema od toga nista. Drzace ih u pritvoru dok Katnic, koji je tesko bolestan umre ili ostane trajni invalid. Nije u pitanju samo osveta za drzavni udar nego i revansizam Dritanovih i Becicevih sponzora iz podzenlja, kao i zastrasivanje rezima suverenista. Najveci zlocin za velikosrpski rezim je zalaganje na građansku CG i pripadnost crnogorskoj naciji.