26 °

max 34 ° / min 22 °

Srijeda

24.07.

34° / 22°

Četvrtak

25.07.

33° / 20°

Petak

26.07.

34° / 19°

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

40° / 25°

Utorak

30.07.

39° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Apelacioni sud ukinuo presudu protiv Lidije Mitrović

Izvor: Pobjeda

Hronika

Comments 0

Apelacioni sud ukinuo presudu protiv Lidije Mitrović

Autor: Antena M

  • Viber

Apelacioni sud Crne Gore je nakon javne sjednice vijeća donio rješenje kojim je uvažio žalbe branioca i optužene Lidije Mitrović i povodom tih žalbi i po službenoj dužnosti, ukinuo presudu Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici optužena Lidija Mitrović oglašena je krivom zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 1 u vezi člana 49 Krivičnog zakonika Crne Gore, navodi se na sajtu Apelacionog suda. Tom presudom osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od 7 mjeseci.

"Odlučujući o žalbi branioca optužene i same optužene, vijeće Apelacionog suda je ocijenilo da je prvostepena presuda donijeta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka iz čl. 386 st. 1 tač.8 i 9 Zakonika o krivičnom postupku. Bitne povrede odredaba krivičnog postupka ogledaju se u protivrječnosti izreke pobijane presude i njenih razloga u pogledu načina izvršenja krivičnog djela za koje je optužena oglašena krivom, a pored toga toga u prvostepenoj presudi razlozi o odlučnim činjenicama su nejasni i protivrječni", ističe se u odluci.

Po ocjeni Apelacionog suda, zbog navedenih bitnih povreda odredaba krivičnog postupka bilo je nužno ukinuti prvostepenu presudu i predmet vratiti prvostepenom sudu na ponovno suđenje, a do otklanjanja ovih povreda prvostepena presuda se nije mogla ispitati u meritumu u odnosu na žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, izjavljenu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o kazni.

Apelacioni sud je naložio prvostepenom sudu da u ponovljenom postupku otkloni bitne povrede, nakon čega će biti u mogućnosti da donese novu i na zakonu zasnovanu presudu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR