26 °

max 34 ° / min 22 °

Srijeda

24.07.

34° / 22°

Četvrtak

25.07.

33° / 20°

Petak

26.07.

34° / 19°

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

40° / 25°

Utorak

30.07.

39° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Određen pritvor Podgoričaninu osumnjičenom da je svezao psa za kola i vukao ga do smrti

Hronika

Comments 1

Određen pritvor Podgoričaninu osumnjičenom da je svezao psa za kola i vukao ga do smrti

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Podgoričaninu A.N. određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično djelo mučenje i ubijanje životinja i narušavanje njihovog staništa.

Riječ je o informaciji koju su danas saopštili Prijatelji životinja Podgorica, a koja im je dostavljena iz Osnovnog suda.

Podsjetimo, A.N.se tereti da je psa vezao za automobil i vukao, nakon čega je životinja uginula, pošto joj je slomio vrat.

Za ovo krivično djelo predviđena je kazna zatvora u trajanju do dvije godine.

"Naglašavam da je ovo prvi slučaj u našoj državi, da počiniocu ovako monstruoznog zločina nad životinjama bude određen pritvor, te se stoga nadam da će ovo biti podstrek za sve potencijalne zlostavljače životinja, šta ih zapravo očekuje ukoliko se drznu da urade nešto slično, jer jedino tako možemo doprinijeti smanjenju ovakvih krivičnih djela", saopštio je direktor NVO "Prijatelji životinja Podgorice" Dragoje Vlahović.

"Ne treba podsjećati javnost da je sličnih slučajeva bilo i ranije, ali da su počinioci uvijek prolazili nekažnjeno, a samo rijetki sa najblažim kaznama. Iskreno se nadam da je takvoj praksi došao kraj, te stoga za Novovića očekujem najstrožu zakonsku sankciju", naveo je Vlahović u saopštenju.

"Za sami kraj, želim da se zahvalim svima vama koji ste prethodnih dana doprinijeli da ovaj slučaj ne prođe nezapaženo, a tu prije svega mislim na većinu medija, koji su dali svoj nemjerljivi  doprinos utičući da pravosudni organi po prvi put donesu ispravnu odluku. Moramo konačno shvatiti da ubijanje i mučenje životinja nije zabava, već krivično djelo, za koje počinilac mora biti kažnjen" zaključio je Vlahović.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Molim antenu m, da nas informiše o daljim koracima prema ovom nečovjeku. Sve ispod godine dana zatvora bila bi lakrdija. Dokažimo svijetu da smo ipak civilizovano društvo i da ne tolerišemo ovakav idiotizam.