18 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dom zdravlja Podgorica i Centar za profesionalnu rehabilitaciju potpisali Memorandum o saradnji

Izvor: Foto: dzpg.me

Podgorica

Comments 0

Dom zdravlja Podgorica i Centar za profesionalnu rehabilitaciju potpisali Memorandum o saradnji

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Memorandum o saradnji, koji su potpisali podgorički Dom zdravlja i Centar za profesionalnu rehabilitaciju unaprijediće kvalitet primarne zdravstvene zaštite, kroz sprovođenje zajedničkih aktivnosti na organizovanju i izvođenju profesionalne rehabilitacije.

Memorandum, čiji su potpisnici direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić i direktor Centra za profesionalnu rehabilitaciju Milo Paunović doprinijeće uključivanju profesionalno rehabilitovanih lica u proces rada.

Kako se precizira, njime su definisane zajedničke aktivnosti koje će se u narednom periodu realizovati kroz efikasniju primjenu mjera na jačanju saradnje u cilju unapređenja, kako primarne zdravstvene zaštite, tako i međusobne saradnje na sprovođenju mjera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije.

„Definisana je saradnja i sprovođenje programa osposobljavanja i usavršavanja lica sa invaliditetom, zajedničko djelovanje na sprovođenju programa socijalne uključenosti lica sa invalidnitetom, djelovanje, razvoj i primjenu novih metoda i oblika profesionalne rehabilitacije“, navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

Definisano je i preuzimanje aktivnosti na uvođenju novih tehnologija u profesionalnoj rehabilitaciji i aktivnosti u stručnom usavršavanju lica uključenih u profesionalnu rehabilitaciju lica sa invaliditetom.

Paunović je kazao da je zadovoljan što je Centar uspostavio saradnju sa najrenomiranijom zdravstvenom ustanovom na primarnom nivou u Crnoj Gori.

„Želim zahvaliti Kavariću, na tome što je prepoznao vrijednost koju za naše društvo ima profesionalna rehabilitacija i na spremnosti da u skladu sa raspoloživim kapacitetima pomogne Centru za profesionalnu rehabilitaciju da se izbori sa svim izazovima s kojima će se na početku svog rada i nakon toga sresti“, rekao je Paunović.

On se nada da će saradnja biti od velike koristi za dvije institucije a da će benefite među prvima osjetiti osobe sa invaliditetom.

Potpisnici Memoranduma su se saglasili da je od neprocjenjivog značaja za unapređenje kvaliteta primarne zdravstvene zaštite aktivna saradnja na razmjeni iskustava iz domena utvrđenih djelatnosti.

„U cilju povećanja dostupnosti i kvaliteta usluga primarne zdravstvene zaštite putem organizovanja i izvođenja profesionalne rehabilitacije, te uključivanja profesionalno rehabilitovanih lica u proces rada“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR