18 °

max 26 ° / min 8 °

Petak

10.04.

26° / 8°

Subota

11.04.

25° / 13°

Nedjelja

12.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 13°

Utorak

14.04.

17° / 14°

Srijeda

15.04.

19° / 11°

Četvrtak

16.04.

23° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Amfilohije: Petrovići da počivaju u Cetinjskom manastiru

Izvor: Foto: mitropolija.com

Religija

Comments 3

Izvor: rtcg.me

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Amfilohije: Petrovići da počivaju u Cetinjskom manastiru

Posmrtni ostataci potomaka dinastije Petrović Njegoš treba da budu prenijeti u Cetinjski manastir, smatra mitropolit crnogorsko primorski SPC Amfilohije.

Podsjetimo, ranije je princ Nikola Petrović rekao da je on "teškog srca i u brizi za socijalnim mirom" predložio da posmrtni ostaci njegovog oca i stričeva budu pokopani na civilnom groblju, a ne u Cetinjskom manastiru kojim upravlja Mitropolija crnogorsko-primorska.

Kako je saopšteno iz MCP, mitropolit Amfilohije je, prilikom služenja parastosa kralju Nikoli, kraljici Mileni, princezama Vjeri i Kseniji, na tridesetu godišnjicu prenosa njihovih zemnih ostataka u Crnu Goru, kazao da se nada da će i princ Mihailo i ostali Petrovići, čiji su grobovi rasuti po Evropi, biti preneseni i sahranjeni na dvorskom groblju koje se nalazi u Cetinjskom manastiru.

"Pogotovo sinovi kralja Nikole, koji su kršteni u Cetinjskom manastiru. Tu su primali i sveto pričešće. Tu su dolazili sve dok su bili ovdje, pa bi bila grehota i prema njima sramotno da ih sahranjuju negdje drugdje nego ondje gdje je predvidio da budu sahranjeni njihov otac knjaz Nikola", kazao je on.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Njegos

@Vitamin C, U Srpskoj Mitropoliji Cetinjskoj

Vitamin C

A u kojoj su to crkvi krsteni sinovi kralja Nikole sem u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi?! Reci, pope komsijski, u koju crkvu? Tesko ti je da izgivoris istinu, jer si sve snage upro da izbrises cinjenice. Zivjela nasa CPC! Zivjeli Crnogorci! A vi cete brzo u Srbijicu, otkud ste dosli i donijeli jad!

Baba

Akobogda, brzijeh dana-čim tebi leđa otole vidimo!