11 °

max 16 ° / min 10 °

Subota

04.04.

16° / 10°

Nedjelja

05.04.

19° / 11°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 8°

Utorak

07.04.

20° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 6°

Četvrtak

09.04.

22° / 6°

Petak

10.04.

22° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Slijedite uputstva vladika, budite pripravni ako crkva pozove

Izvor: Foto: DNP

Religija

Comments 1

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Knežević: Slijedite uputstva vladika, budite pripravni ako crkva pozove

Na sinoć održanoj sjednici Opštinskog odbora Demokratske narodne partije Danilovgrad, kojoj je prisustvovao i predsjednik partije Milan Knežević, odlučeno je da se, umjesto novogodišnjeg koktela, doniraju sredstva za Hram Svete Petke u Bjelopavlićima, čija izgradnja zvanično počinje ovih dana, saopštio je potpresjednik DNP i predsjednik OO Danilovgrad Dragan Bojović. 

"Ovim simboličnim gestom Demokratska narodna partija još jednom potvrđuje svoju puno privrženost Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, čije su svetinje ugrožene bezumnim nasrtajima odnarođene i bezbožničke vlasti.

U tom smislu, i finansijski i logistički, i vjerom i životima, na svakom mjestu ćemo stati u odbranu naših crkava, manastira i hramova, kao i grobova naših slavnih predaka. „Ko, ako ne mi? Kada, ako ne sada?", saopšteno je na sjednici. 

"Predsjednik partije Milan Knežević pozvao je sve članove i simpatizere da slijede upustva i blagoslove naših vladika, te da budu pripravni, ukoliko crkva pozove, da se ponovo okupe ispred Skupštine Crne Gore kada se bude raspravljalo o tzv. Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, a zapravo zakonu o otimanju hramova Mitropoliji crnogorsko–primorskoj i drugim eparhijama SPC u Crnoj Gori.

Nakon veličanstvenog crkveno-narodnog sabora u Nikšiću, neophodno je jednako odlučno i dostojanstveno nastaviti borbu za odbranu naših svetinja.  DNP i DF će, kako je istakao Milan Knežević, usklađujući svoje aktivnosti sa djelovanjem crkve,  i uvažavajući poruke naših vladika, intezivirati svoju borbu s ciljem da se režim natjera da odustane od podsticanja daljih podjela i potencijalnih konflikata i povuče ovaj sramni prijedlog zakona iz skupštinske procedure", navode u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Radovici

Znaci crkva jednako partija, na sto smo spali... Moze li se ista izglasati a da vi ne izlazite na ulice. Ovo je zakon koji svim religijama osgovara samo okupatorskoj SPC ne odgovara.