Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Spasovski: Vartolomej nas je ohrabrio

| Postavio/la: Antena M

Spasovski: Vartolomej nas je ohrabrio

Piše: Vladimir Jovanović

 Imali smo dug i prijatan razgovor sa patrijarhom Vartolomejem. Nadamo se da će on nastaviti da podstiče dijalog radi rješavanja problema koji postoje u pravoslavnome svijetu – rekao je danas premijer Śeverne Makedonije Oliver Spasovski dok je odgovarao na novinarsko pitanje o jučerašnjoj pośeti Vaseljenskoj patrijaršiji.

Makedonci bili kod Vartolomeja – CARIGRAD OPOZIVA TOMOS SRPSKOJ CRKVI IZ 1922. GODINE?

 „Ohrabreni smo da će se ta međusobna komunikacija nastaviti i da će ojačati dijalog za prevazilaženje problema sa Makedonskom pravoslavnom crkvom”, kazao je.

 Spasovski je pozvao patrijarha Vartolomeja da pośeti Makedoniju, napomenuvši da je sastanak došao na inicijativu koju je pokrenula prošle godine Vlada u Skoplju, a koja ima za cilj uspostavljanje direktne komunikacije sa Vaseljenskom patrijaršijom.

 

Komentari

Katunjanin,

Mi Crnogorci ,(na zalost) mozemo najvise da se nadamo u Boga i splet okolnosti i postupanje drugih (Vartolomeja i Makedonskih drzavnih i vjerskih zvanicnika ) da ce se ponistiti istorijska i ljudska nepravda ( tomos SPC iz 1922 g.) i time osloboditi Crnogorci pravoslavne vjeroispovijesti , koji su zarobljeni vise od 100 godina .To bi ujedno znacilo i sigurnost za CG gradjane ostalih konfesija

Ostavi komentar

0/300