23 °

max 31 ° / min 21 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 21°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

29° / 21°

Nedjelja

19.07.

32° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mihailo: Uskršnje dane provedite u kućama s porodicom i pokažite odgovornost

Religija

Comments 3

Autor: Antena M

  • Viber

Mihailo: Uskršnje dane provedite u kućama s porodicom i pokažite odgovornost

U ove dane velikoga iskušenja, dužni smo da se povinujemo i strogo pridržavamo naredbi Nacionalnoga koordinacionoga tima za zarazne bolesti, poručuje mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

"Ne odazivajte se na pozive neodgovornih i zlonamjernih svještenika Beogradske patrijaršije koji pozivaju vjerujuće na litirgiju na Vaskrs. Izlažete sebe, sopstvene prodice i sve koji s vama kontaktiraju opasnosti od zaraze korona virusom, koja se može završiti s teškim posledicama, čak i smrću. U Ukrajini je umrlo više monaha i jedna vladika, u Srbiji jedan vladika dok je zaraženo više svještenika a u Italiji ih je umrlo stotinu. Uskršnje dane treba da provedite u kućama s porodicom, i pokažete odgovornost prema sebi, svojim najmilijima, društvu i državi Crnoj Gori. Ostanite u kućama s molitvom na usnama za sve one koji ovih dana brinu o nama i našem zdravlju, koji su spremni i živote polože za odbranu nas i svih naših namilijih od opasne zaraze korona virusom. Zatvoreni u kućama neka naše srca budu otvorena, neka ih dotakne vaskrsli bog i gospod naš Isus Hristos. Neka molitvenike uzdrži da istraju u ove dane velikoga iskušenja, osnaži sve one koji se zalažu da spriječe širenje zaraze i liječe oboljele, a oboljele milosrdno okrijepi", poručio je Mihailo. 

Dodaje da ako ima dana kojima se treba radovati, to je dan Vaskrsa.

"Dan u kome proslavljamo vaskrsenje Hrista Boga našega. Njegovo vaskrsenje je kvasac života, vječne istine i pravde koji se ucijepio u tvorevinu božju, u ljude, i tako je čovjeka, kao prolazno i i smrtno biće, preveo u besmrtnost kome je dat smisao bivstvovanja. Njegovo vaskrsenje je dalo smisao cijeloj istoriji ljudskoga roda, i svim događajima u njoj, od stvorenja svijeta do danas.

Još jednom, sve pravoslavne hrišćane u zemlji i dijaspori pozdravljam vaskršnjim pozdravom, Hristos voskrese – vaistinu voskrese", poručuje se u poslanici.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

serfar

Toplo, hrišćanski. Neka se zamisli ova vlast i one prije nje koliko bi i ovim vremenima značila jaka Crnogorska crkva. Ovako imaćemo mnogo problema sa Srpskom crkvom na očuvanju državnosti.

@@@@

Da ostanemo doma?Ni ti Mihailo kao ni Papa ni Ajatolah Hamnei ne znas tajni recept koji znaju Risto i Irinej sa cijom upotrebom je potpuno kazu bezbjedno vrsiti liturgije.Cuo sam da je to neka baba iz Morace jos prije nekoliko hiljada godina zavestala SPC i zato OSTANITE DOMA NE ZAJE..JTE SE