14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vaskrs u Rusiji: Patrijarh služio bez naroda, Putin ostao u rezidenciji

Religija

Comments 2

Vaskrs u Rusiji: Patrijarh služio bez naroda, Putin ostao u rezidenciji

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Ruski patrijarh Kiril čestitao je vjernicima praznik Hristova vaskrsenja i rekao da će se moliti da se nesreća koja je zadesila narod što prije zaustavi i da bolest „ne odnese nove ljudske živote“. O tome je govorio kasno sinoć u TV obraćanju uoči svečane jutarnje liturgije u glavnoj sabornoj crkvi Hrista Spasitelja u Moskvi.

Zbog sanitarnih antikorona mjera koje su u Rusiji uvedene, služba je održana bez vjernika – samo uz učešće ograničenoga broja sveštenstva, crkvenoga hora i onih čije je prisustvo službi neophodno. Službu je direktno prenosilo nekoliko TV stanica.

Ranije je poglavar Ruske pravoslavne crkve pozvao vjernike da se privremeno uzdrže od obilaska crkava, mole se kod kuće i gledaju onlajn bogosluženja.

Kako smo prethodno javili, od poneđeljka su sve crkve u Moskvi i Podmoskovlju, zatim u Sankt-Peterburgu i nekoliko drugih većih aglomeracija i oblasti Rusije, naredbom državnih sanitarnih vlasti, potpuno zatvorene za bogosluženja u prisustvu vjernika.
Vladimir Putin nije se pojavio u hramu Hrista Spasitelja za vaskršnju službu. Njegov sekretar za medije Dmitrij Peskov kazao je juče da će Putin samo zapaliti svijeću u kapeli na teritoriji svoje rezidencije.

Putin od svoga prvoga predśedničkog mandata za Vaskrs je uvijek odlazio u hram Hrista Spasitelja, uz izuzetak 2003. kada je boravio u zvaničnoj pośeti Tadžikistanu.

„Tradicija je morala biti narušena zbog pandemije koronavirusa”, javljaju ruski mediji.

„Sada je Putinu u svojoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu i održava sastanke sa saradnicima putem videokonferencija”.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Vasa

@@@@@ a Crna Gora objejelezava li Vaskrs .....

@@@@

Ovo meni nije bas kako treba i cini mi se da je to bez one kasisice "DRZI VODU DOK MAJSTORI ODU"..Jeste da sam ateista ali nije ona kasika bez neke funkcije i u ovim turbulentnim vremenima mozda je rtebalo i vise puta(3x1)na dan da je polizemo.SRBIJA UBIJA!!!!!