8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kubat: Postoji samo jedan kandidat za patrijarha SPC

Religija

Comments 1

Kubat: Postoji samo jedan kandidat za patrijarha SPC

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

 Episkop Irinej Bulović služi da se zaplaše drugi. On nije kandidat da bude patrijarh SPC – saopštio je dr Rodoljub Kubat, donedavno profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu (PBF) u Beogradu.

 Episkop bački Irinej Bulović i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić, zbog bliskosti sa srpskim vlastima, najozbiljniji su kandidati za osmoga po redu patrijarha SPC.

 „Cilj je da se progura mitr. Porfirije! On je jedini vladika saradljiv po pitanju Kosova. Episkop Bulović to nije, poznajemo se dugo”, navodi Kubat, koji je zbog sukoba sa Sinodom SPC, u kojem je Irinej Bulović siva eminencija, nedavno dobio otkaz na PBF-u.

 Društvenim mrežama kruži audio-snimak s jednoga predavanja Porfirija Perića u kojem se on navodno pomirljivo izrazio o nezavisnosti Kosova. Na svom tviter profilu, Kubat je danas napisao:

 „Znam da je ep. Bulović nacionalno orjentisan, a mitr. Porfirije nije. I njega dugo poznajem. Nije čovjek bez kvaliteta, ali u ovoj konstelaciji je vrlo opasan”.

 Irinej Bulović (73) je i 2010. godine bio kandidat za srpskoga patrijarha. Tokom glasanja, ušao je u „finale”, sa pokojnim Amfilohijem Radovićem i Irinejem Gavrilovićem. Porfirije Perić (59) će se sada naći u prvi put u toj prilici.

 

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Srbin iz CG

Jedino se mogu sloziti i reci da u ovom slucaju je,g-din Kubat u pravu.Jedini i najbolji kandidat za poglavara SPC je mitropolit Porfirije.Joanikije normalno ide na tron Mitropolita Cetinjskih.Jasno ko dan!!!Vladika Irinej,siva eminencija!!!