9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srpski monah: Imam super džip!

Religija

Tag Video
Comments 15

Srpski monah: Imam super džip!

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: Vladimir Jovanović

Evo, ja sam kupio „volkswagen tiguan”, ima vuču na sva četiri pogona, zato što u ovim brdima mnogo je nezgodno. Moraš da imaš malo kvalitetniji auto – otkrio je Arsenije Jovanović, monah SPC.

„Imao sam jedan manji džip ‘suzuki’, koji nije dobar na auto-putu. Jer ja vrlo često moram do Beograda. I treba mi terensko vozilo. A opet i da mogu da ga vozim relativno brzo po auto-putu”, kazao je Jovanović.

Njega je onomad u Mitropoliju-crnogorsko-primorsku SPC primio Amfilohije Radović. Do prije par godina je bio u bratstvu Manastira Ostrog. Paradirao je na tribinama po Podgorici, uključujući Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore.

Jedan od temeljnih monaških zavjeta bi trebalo da bude i zavjet siromaštva. Koliko se toga pridržavaju u SPC kada monah KUPUJE džipove?

Cijena „volkswagen tiguana”, zavisno od modela, na ovim prostorima se kreće od 31.600 do 39.500 eura!

Dileme oko džipa koji je pazario Arsenije Jovanović je podijelio s gledaocima jednoga srpskoga podkasta.

Nakon što se ratosiljao manjeg „suzukija”, veli, „onda sam razmišljao što bi mogao da kupim, a da nije nešto provokativno”.

„Da sad kaluđer vozi nekog ‘audija’ ili ‘mercedesa’. Pa sam se onda snašao: rehoh, hajde ‘volkswagen tiguana’, to je kao neki veći ‘golf’, onako, prihvaćen u narodu, nije toliko provokativan. Međutim, bez obzira, ipak je to baš, onako, auto… I onda, ja kad prolazim, vidim sebe da ga gledam. Pa mi milo, što ja imam sada onakav super-auto.

I onda kažem: Bre, Arsenije, dođi k sebi čovječe! Prosto, naslađujem se kad prođem pored njega, znaš. I onda, to je meni na štetu, taj auto. Pa bolje da ga izlupam čekićem”.

I, je li grešni inok Arsenije izlupao svoj novi veliki džip? Nije rekao.

Pogledajte… 

;

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Bas je simpatican..on je odusevljen..njegovim dzipom..kao da mu je 18 godina..sav srecan sto ima auto.. Ovi popovi imaju novca za izvoz...i nas pokojni pop Radovic.. imao je velikog dzipa.. Ja licno sa popovima nemam nista....drugo je uci u crkvu..zapaliti svijecu..tako tiho i izaci..

Sekula

@Naroz Nigde nije rekao da je kupio za manastir, nego za sebe. Valjda se onda pretpostavlja da je kupio od svog novca, a ne od manastirskog?

Dušan

Arsenije je monah uz čija predavanja su se mnogi spasili... Ili našli i nalaze put spadenja. Držao je predavanja širom sveta ne zato što je hteo nego zato što ga pozivali. Napisao je dve knjige u kojima je na neki način dao odgovor kako se spasiti od narkomanije. Sva imovina monaha ostaje crkvi...