17 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NEŠTO će biti na Cetinju – najavio srpski pop u prisustvu Mićovića

Religija

Tag Gallery
Comments 5

NEŠTO će biti na Cetinju – najavio srpski pop u prisustvu Mićovića

Autor: Antena M

  • Viber

Za sve ONO ŠTO BIVA I ŠTO ĆE BITI, ako Bog dâ na Cetinju, mi ćemo biti sa Vama, tako da imate veliku našu podršku, a mi tražimo od Vas veliki blagoslov – doslovno je poručio juče Obren Jovanović, sveštenik Crkve Srbije (SPC), kada se tokom proslave, kako se navodi, gradske slave Herceg-Novoga javno obratio Joanikiju Mićoviću.

Jovanović je, pred par stotina okupljenih, dodao da je „cijela Boka Kotorska uz SPC”.

Nakon Jovanovića, govorio je gradonačelnik Herceg-Novoga Stevan Katić (Demokrate – Aleksa Bečić). Katić je prethodno s Mićovićem prelomio slavski kolač sa 4xC.

Obrena Jovanovića nedavno je Mićović uklonio s dužnosti sekretara Mitropolije crnogorsko-primorske i degradirao na parohijsku službu u Herceg-Novi.

Portal „Vidovdan”, blizak Patrijaršiji Srbije, proljetos je objavio da je „autonomaš” Jovanović za 10 godina na funkciji sekretara Mitropolije, navodno, pribavio nekretnine kako u Crnoj Gori (Podgorica, primorje), tako i u Srbiji (Fruška Gora i Novi Sad) i da je u grupi srpskih sveštenika koji su u Cetinjskome manastiru, tvrdi se, „skloni enormnom bogaćenju preko grbače vjernika i turista”.

Naknadno je precizirano da Obren Jovanović, navodno, ima 12 stanova.

Niko nije javno dematovao ove tvrdnje.

Osim Mićovića i Katića, jučerašnjem skupu u Herceg-Novome su prisustvali strani zvaničnici: konzul Republike Srbije Zoran Dojčinović, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama u Vladi Srbije Vladimir Roganović, savjetnik u Ambasadi Republike Srbije u Crnoj Gori Mićo Rogović, zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković…

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Popadija

Neka podviju rep i urade dobro i sebi i crnogorcima.

Legends

Za popove je OZNA bila zakon i u SFRJ zakon.Mora se nešto tako napravit .x vjernici nek idu gdje žele ali na ulici to da zaborave.Arkan je 90ih čuvao sa tigrovima Manastir.Bog te pita ko će sve biti u Manastiru ko kad su ograde stavljali za Božić ,zna se da su unutra bili probisvjeti....

Milica

E ove bruke!Sta smo mi dozvolili da se ne pitamo u svojoj drzavi vise no da nas nema.