17 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pop Ćalić ugostio Krivokapića, smeta mu transparent u Danilovgradu

Religija

Tag Gallery
Comments 4

Pop Ćalić ugostio Krivokapića, smeta mu transparent u Danilovgradu

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Crkvena opština Crkve Srbije (SPC) u Danilovgradu oglasila se sinoć javnim saopštenjem u kojem, uz tovar uvreda i gluposti, tvrdi kako je postavljen „u centru Danilovgrada IZAZIVAČKI TRANSPARENT na kojem su, u kontekstu NAPADA pojedinih građana Cetinja na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, ispisali poruku ‘Danilovgrad je uz Cetinje’“.

Ne precizira se o kakvim NAPADIMA je riječ.

U saopštenju, dalje, tvrde da su se „u POGANU IGRU uključile i opštinske strukture, izvjesni činovnik”, pa da je, biva, „NEZAKONITO potpisao dozvolu da se ovaj TRANSPARENT MRŽNJE postavi u centru grada”, etc.

Saopštenje srpske crkvene opštine Danilovgrad je na društvenim mrežama objavljeno sinoć oko 18 sati. Kopotpisnik saopštenja je „bratstvo Sveti Arsenije (Sremac)”.

Svega par sati docnije je – opet, treći put, zapaljen transparent u Danilovgradu.

Na čelu srpske crkvene opštine u Danilovgradu se kao predśednik navodi Željko Ćalić, lokalni paroh Crkve Srbije.

Ćalić je prije nekoliko dana u Danilovgradu imao susret sa premjerom Zdravkom Krivokapićem. Transparent „Danilovgrad je uz Cetinje“ je prethodno postavljen.

Susretu Krivokapić-Ćalić je prisustvovao Ivan Bulatović, predśednik „bratstva pravoslavne omladine Crne Gore”, aktivista Crkve Srbije. U mreži te organizacije je i „bratstvo Sveti Arsenije (Sremac)”.

Sa blagoslovom Joanikija Mićovića, Bulatović je 26. jula okupio „sabor bratstva pravoslavne omladine Crne Gore” u manastiru Miholjska Prevlaka kod Tivta.

Tog dana, na tom mjestu, ceremonijama u organizaciji Crkve Srbije prisustvovao je i – direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Vukšić, deklarisani vjernik Crkve Srbije, prema nezvaničnim ali iz ANB-a ili Krivokapićeve vlade nedemantovanim informacijama, ispred državnih organa rukovodi operativnim pripremama „ustoličenja” Mićovića.

Prema istim navodima, Vukšić je ovim povodom u kontaktu ili koordinaciji sa BIA, obavještajnom službom Republike Srbije.

Aleksandar Raković, blizak Patrijaršiji Srbije, povodom najave „ustoličenja” Mićovića se povjerio za rusko Федеральное агентство новостей:

„Po mom mišljenju, u ovoj situaciji bilo bi ispravnije prenijeti sâmo ustoličenje u glavni grad države, Podgoricu, a ne dati priliku NACIONALISTIČKI NASTROJENIM GRUPAMA KOJE ORGANIZUJE VLADA da stvaraju konfliktne situacije ili ometaju proslave".

Politika

Šef ANB-a na jutrenju

26.07.2021. 15:12

Politika

Svetosavlje i Udba

27.07.2021. 07:11

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Tek tako

Ma kako mi je śadak Zdravkec na slici da ga nema trebalo bi ga izmislit.