26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CPC: Crnogorska crkva bez finansija od države godinu dana

Religija

Comments 0

CPC: Crnogorska crkva bez finansija od države godinu dana

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Crnogorske pravoslavne crkve reagovali su povodom teksta o finansiranju vjerskih zajednica koji su danas objavili mediji, a koji, kako kažu, može zbuniti ili dovesti u zabludu javnost.

"Naime, tekst ne govori to eksplicitno, ali sugeriše da je država nastavila da daje sredstva vjerskim zajednicama, pri čemu je Crnogorska pravoslavna crkva istaknuta kao uživalac najvećih donacija države.

Radi javnosti, moramo da jasno kažemo da od novembra 2020. do danas na račun Crnogorske pravoslavne crkve nije uplaćen ni jedan jedini cent bilo kakvih sredstava od strane države", navodi se u saopštenju CPC.

To, kako kažu, crkvu stavlja u izuzetno težak položaj.

"U kojem, osim državnog pritiska na pravni i vjerski status Crnogorske pravoslavne crkve, nazivanjem naše crkve NVO od strane najviših državnih zvaničnika, Crnogorska pravoslavna crkva sada još trpi i egzistencijalni pritisak sa očiglednom namjerom uništenja crnogorske crkve.

Licitiranje oko iznosa izdvojenog za Crnogorsku pravoslavnu crkvu je samo u cilju prikrivanja suštinske obespravljenosti naše crkve koja se ogleda, između ostalog, zabranom pristupa pravoslavnim hramovima Crnogorskoj crkvi, od kojih crkva druge države, sa druge strane ubira ogromne prihode, u odnosu na koje su novci izdvojeni od države sitniš, a što bi u stvari trebalo biti predmet interesovanja države", zaključuju u saopštenju.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR