12 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Subota

11.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kirilu SPC ikona iz OSTROGA, zbog borbe za "ruski svijet"

Religija

Tag VideoTag Gallery
Comments 6

Kirilu SPC ikona iz OSTROGA, zbog borbe za "ruski svijet"

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Rusi su u Moskvi, uz naznačeno posredništvo iz ogranka Crkve Srbije (SPC) u Crnoj Gori, održali javni skup u pokušaju da crnogorskoga Svetitelja Petra Cetinjskoga Čudotvorca dovedu u vezu sa sramotom i zločinom njihove krvoločne agresije na slovensku i pravoslavnu braću Ukrajince.

„Na dan naše 33. godišnjice u glavni hram Rusije prenijeli smo ikonu SVETOGA PETRA CETINJSKOGA ČUDOTVORCA, dopremljenu iz MANASTIRA OSTROG (Crna Gora) u Moskvu iz Republike Srpske“, saopštili su iz moto-kluba „Noćni vukovi“.

Manastir Ostrog se sada nalazi u efektivnoj jurisdikciji eparhije crnogorsko-primorske Crkve Srbije, na čijem je čelu Joanikije Mićović.

Patrijarh Srbije Porfirije-Prle Perić se u Ostrogu susreo sa premijerom Dritanom Abazovićem 12. maja.

Nastojatelj Ostroga je Sergije Rekić, rodom iz Grubišina Polja (Republika Hrvatska), po obrazovanju agronom.

U Moskvi je juče, izvještava se, „svečano predstavljena ikona u Sabornome hramu Hrista Spasitelja”.

Moto-klub „Noćni vukovi“ sa svojim ograncima iz regiona i zemalja izražava podršku Ruskoj pravoslavnoj crkvi i njegovoj svetosti patrijarhu Kirilu u borbi za jedinstvo „RUSKOGA SVIJETA” — objavljuju ruski mediji.

„Noćni vukovi“ imaju bliske veze sa Vladimirom Putinom, koji ih je javno opisao kao svoje „prijatelje“ i pojavljivao se na njihovim mitinzima. Istoričar sa Univerziteta Jejl Timoti Snajder vjeruje da su oni „paravojna i propagandna ruka Putinova režima“.  Potvrđeni su izvještaji da ih Kremlj finansira sa „milionima rubalja godišnje“.

Aleksandar S. Zaldastanov, alijas Hirurg, predvodnik „Noćnih vukova”, obraćajući se juče Kirilu Gundjajevu, te grupi od nekoliko desetina okupljenih ispred hrama u Moskvi, kazao je:

„Veoma bismo željeli da poziv Petra Cetinjskoga čuje cio ‘ruski svijet’. Moja BRAĆA iz Srbije, iz Republike Srpske, IZ MANASTIRA OSTROG, donijela su ovu ikonu na poklon Ruskoj pravoslavnoj crkvi. Možda, kao niko drugi, razumiju što se sada dešava i što neprijatelji žele da postignu”.

Zaldastanov je još dodao: „Zato bismo veoma voljeli da cijeli ‘ruski svijet’ čuje poruku Petra Cetinjskoga, da je čuje u Ukrajini, u ‘Malorusiji’, da je svuda čuju svi koji se identifikuju sa ‘ruskim svijetom’”.

Potom je Kiril Gundjajev, oslovljavajući motociklistu Zaldastanova-Hirurga „dragi brate Aleksandre”, kazao:

„Kada je bilo zaista teško u Crnoj Gori, u Srbiji, najbolji ljudi tih zemalja su, gledajući u Rusiju, govorili: zajedno sa Rusijom ima nas više od sto miliona. Znamo da su to mali narodi, ali oni su uvijek bili vjerni prijateljstvu sa Rusijom. I sada, kada mnoge političke snage rade na tome da oslabe ‘ruski svijet’, da Rusiju izoluju, podrška naše braće Slovena i svih onih koji razumiju istorijski značaj Rusije u borbi za istinsku slobodu naroda i država je toliko važna”.

Gundjajev je, prenosi press-služba Patrijarha moskovskoga i cijele Rusije, dodao:

„Želim da izrazim uvjerenje da će, uprkos teškoćama i geopolitičkim problemima koji danas postoje i koji značajno utiču na umove mnogih ljudi, istorijsko prijateljstvo Rusa, Srba, Crnogoraca i drugih slovenskih naroda izdržati test vremena i da ćemo ostati slobodni, pravoslavni, voljeni i poštovani narodi. Neka Gospod čuva svu slovensku braću koji su zajedno sa Rusijom spremni da se potrude i rade za pravu slobodu zemalja i naroda".

U napomeni o Svetome Petru Cetinjskome, press-služba Patrijarha moskovskoga i cijele Rusije, zaobilazeći podatak da je bio poglavar AUTOKEFALNE CRKVE — a u kojoj je, po upokojenju, 1834. samostalno i kanonizovan — tvrdi sljedeće:

„Petar I (Petrović-Negoš) (1747/1748-1830), mitropolit cetinjski i svjetovni gospodar Crne Gore, svetitelj, čudotvorac. Neizostavno se zalagao za duhovno jedinstvo s ruskim narodom i osuđivao sve one koji pokušavaju da odvrate narode iste vjere i istoga plemena ‘od odanosti pobožnoj i hristoljubivoj Rusiji’. Pomen se praznuje 18. oktobra u Sabornome hramu svetih Sankt Peterburga”.

Uvidom u snimke i fotografije s jučerašnjega skupa u Moskvi, uočava se da je Kirilu Gundjajevu uručena jedna od srpskih novokomponovanih „FALŠ-IKONA”, bez sličnosti sa  autentičnim likom sa starih crnogorskih ikona Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Urinej

Ruski I Srbijanski svijet su nacisticke tvorevine.Uopste se ne razlikuju od svijeta Adolfa Hitlera.A crkve Ruska I Srbijanska su primeri nepocinstva I krvozdenosti.

Zeta

Danas je Svetac Spasovdan ! Bože spasi ove bezbožnike iz SPC i fašističke Ruske Crkve , dok još ima vremena jer su toliko zalutali da ih ni Bog sami više ne razumije ...

pero

A odskle vukovima relikvija it ostroga,mora da su ga polupežali oni ili nedostojni pop