16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Episkop Bojović: Odnarođena vlast CG je antiruska i antisrpska

Religija

Tag Gallery
Comments 15

Episkop Bojović: Odnarođena vlast CG je antiruska i antisrpska

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Iz najvećega hrama ovdašnjega ogranka Crkve Srbije (SPC), a u prisustvu ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori, obrušili su se na aktuelnu vlast Crne Gore. 

Episkop buenosajreski i južno-centralnoamerički Kirilo Bojović, koji protekle oko tri godine uglavnom izbiva iz Argentine, govorio je 16. juna u kripti Sabornoga hrama Crkve Srbije u Podgorici na otvaranju, kako objavljuje sajt eparhije crnogorsko-primorske Joanikija Mićovića, „izložbe upriličene povodom 350 godina rođenja ruskoga cara Petra Velikoga”.

„Zabrinjava stepen — o tome sam mnogo puta govorio u svojim obraćanjima — ANTISRPSKE i ANTIRUSKE i naročito anticrkvene histerije u crnogorskim medijima i sa ZVANIČNIH POZICIJA AKTUELNE VLASTI”, kazao je Bojović. 

On je govorio o „ našoj ODNAROĐENOJ VLASTI za koju se ne zna koga uopšte predstavlja, sa 4 poslanika u skupštini”. 

„Neke stvari su nam postale jasnije ovih dana, to jest činjenica za čije interese radi aktuelna vlast, kad smo vidjeli našega AKTUELNOGA PREMIJERA kako u avionu druge države, sa premijerom strane države, pośećuje evropske zemlje. Opet se događa ona narodno, kada se dvojica svađaju treći se koristi. Ko sluša da razumije”.

Uporedivši Rusiju sa „Trećim Rimom”, što je jedna od centralnih tačaka agresivne doktrine „ruski svijet”, ustvrdio je da postoji „zavjet Crne Gore sa Trećim Rimom” i u tom kontekstu pomenuo „jedinstveno carstvo od Vladivostoka do Jadrana”.

Kirilo Bojoivić, po vokaciji matematičar, a onomad se školovao u Rusiji, par desetina prisutnih u kripti hrama je obavijestio da Joanikije Mićović „zbog obaveza nije mogao biti sa vama” i prenio im njegove „pozdrave i blagoslove”.

Ambasador Ruske Federacije Vladislav V. Maslennikov izložbu je otvorio porukom da se savremena Rusija „ne boji da brani svoja prava, da brani svoje stanovništvo i da bude SPREMNA DA PRUŽI POMOĆ onome koji ośeća potrebu“.

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Urinej

@Djoko Orlandic Svaka cast na potpuno istinitoj I nadasve duhivitoj paraleli sa Trecim Rajhom,

Oscar

E vala lijepoga sveštenika su izabrali Rajko Radusinović i Gojko Perović svaka čast.....

Andjela

Hvalila voda izgleda i za price ma i higijenu!