24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jame pune nevinih četnika! – tvrdi svetosavski episkop Ostojić

Religija

Tag Gallery
Comments 1

Jame pune nevinih četnika! – tvrdi svetosavski episkop Ostojić

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: Vladimir Jovanović

Više desetina sljedbenika okupio je juče na obredu za četnike u Gornjem Zaostru kod Berana Metodije Ostojić, episkop područne eparhije budimljansko-nikšićke Crkve Srbije (SPC).

Sasluživala mu je grupa svetosavskih sveštenika; a bilo je i nekoliko kostimiranih četnika.

„Antena M” sinoć je izvijestila da je Ostojić za četnike kazao da su „oni život položili za ono za šta su se zakleli, za krst časni i slobodu zlatnu”.

"Komunisti su svakakve zločine radili, ali mi koji sljedujemo za istinom smijemo reći istinu: da su jame napunili”.

Ostojić precizira da su te „jame pune nevinih kostiju”.

Dodao je, prenosi njihov eparhijski sajt, da „odmah njihove sluge skoče da govore kako neko krvomuti zato što hoće da obilježi nekoga ko je bio ubijen”.

„A ponoviće se, ne daj Bože, ako ne budemo stavili krstove, izvadili kosti iz tih jama, koje su napunjene”, predviđa Ostojić.

„Mi nemamo napretka, niti ćemo ga ikad imati ako ne budemo u toj tački, u kojoj smo se zaglavili, ispravili stvari i krenuli dalje”.

Ne konkretizujući na koga tačno cilja, Ostojić veli:

„Neki nam, ovđe — koji dolaze na vlast — nude plate i hljeb. Imaćemo ga i dosad smo ga imali i u težim vremenima, ali moramo pretežnije stvari da uradimo za sebe i za svoj narod da bismo uopšte opstali”.    

Napominjemo, u Gornjem Zaostru kod Berana je početkom 1942. bio prvi četnički štab Pavla Đurišića, odgovornog, između ostalog, za masakre nad civilnim stanovništvom u Crnoj Gori.

Crkva Srbije je podržavala i sada podržava srpske lidere koji su zbog ratnih zločina iz 1990-ih, uključujući i genocid u Srebrenici, pravosnažno osuđeni pred ICTY u Hagu.

Episkop Ostojić, izbjeglica rodom iz Sarajeva, i prošle godine je u tom selu održao isti obred četničkim koljačima. Nedavno je u Nikšiću parastosirao i za Dragoljuba-Dražu Mihailovića.

Četnički parastosi 16-17. jula o.g. održani su u i svetosavskoj eparhiji Joanikija Mićovića i u brojnim hramovima Crkve Srbije…

 

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Crn li je i krvav ovaj krst za koji su zločinci položili živote! Koliko su ,,nevini''govore slike o njihovim zvjerstvima!