24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Blagosilja nuklearno oružje: Zli demon propovijeda da je Gospod krvoločan

Religija

Comments 0

Blagosilja nuklearno oružje: Zli demon propovijeda da je Gospod krvoločan

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Patrijarh moskovski i cijele Rusije, Kiril Gundjajev, prenosi agencija „TACC”, rekao je prije par dana da nuklearno oružje razvijeno u Sarovu, u oblasti Nižnjeg Novgoroda, „omogućava Rusiji da ostane slobodna i nezavisna zemlja”.

 Ruski federalni nuklearni centar - Sveruski istraživački institut eksperimentalne fizike — nalazi se u gradu Sarovu. Tu je Gundjajev uručio orden Svetog Sergija Radonješkog 1-og stepena fizičaru Radiu Ivanoviču Ilkaevu (rođen 1938. godine).

 „Da nije bilo ruskih nuklearnih fizičara”, tvrdi Gundjajev, „teško je reći da li bi naša domovina postojala”.

  No, opštepoznato je da nuklearnu bombu komunistički SSSR nije napravio i 1949. testirao zahvaljujući u osnovi svojim fizičarima, nego uspješnoj špijunskoj krađi podataka Amerikancima iz njihova programa „Mehetn” (Manhattan Project, 1942-1946).

 Pravi „otac” sovjetske nukearne bombe je Lavrentij Berija, zloglasni šef službi bezbjednosti, koji je od Staljina zadužen da nadzire sve oko njezina stvaranja; fizičari su samo sklopili elemente iz američkih shema koje je vješta sovjetska špijunaža ukrala.

 „Moramo da čuvamo sve u našim srcima i śećanju na ovaj divni podvig naših naučnika, koji su praktično spasili zemlju“, poručuje sada Kiril, 1970-ih i 1980-ih „Михайлов” — saradnik u mantiji sovjetskog KGB-a.

 

 Ispalio je i konfabulaciju da su ruski fizičari — zapravo pod nadzorom Berije i Staljina — kako kaže „stvorili oružje pod zaštitom Svetog Serafima Sarovskog, jer je po neizrecivoj riječi Božijoj ovo oružje stvoreno u obitateljima Sv. Serafima!”

 Serafim Sarovski (1754-1833), osnivač i ktitor Divejevskog manastira, tek od 1990-ih pominje se kao „pokrovitelj nuklearnih snaga”.

 Ranije su godinama publikovane fotografije da klirici Kirila Gundjajeva „osveštavaju” nuklearne bojeve glave.

 Dmitrij Adamski objavio je 2019. knjigu, čiji je naslov u prijevodu „Rusko atomsko pravoslavlje”. Tu se termin „atomsko pravoslavlje” shvata i kritikuje kao klerikalizacija ruske vanjske politike, upotreba mesijanske retorike i spajanje Ruske pravoslavne crkve i Kremlja u drugoj deceniji 21. vijeka.

 Nakon raspada SSSR-a, Ruska crkva, prema Adamskom, stvorila je novi narativ: da je ruska vojska namijenjena ne samo da zaštiti otadžbinu, već i da spase čovječanstvo: nuklearno oružje se preispituje ne samo kao instrument masovnoga uništenja ljudi, već u terminima pravoslavnih himni o Krstu Hristovom — kao „oružje mira”.

 Zapravo, „atomsko pravoslavlje” se nastavlja na ANTIPRAVOSLAVNU ideologiju prema kojoj će Moskva, samoprozvani „Treći Rim”, „zaštiti svijet od Četvrtog, koji više neće biti Rim, već Vavilonska kula”.

 Drugi značajni aspekti „atomskog pravoslavlja” su „pokrštavanje komunističke prošlosti”, tj. lažiranjenje istorije terora u SSSR-u, zemlji u kojoj je režim ne samo progonio Crkvu i sveo je u sektašku ekspozituru svog obavještajno-policijsko-propagandnog aporata, nego i milione i milione ljudi pogubio i zatvarao u gulazima.

 Tajming obnovljenog blagosiljanja nuklearnoga oružja od strane Kirila Gundjajeva izgleda nije slučajan. Dolazi nakon što je Rusija povukla svoj potpis sa sporazuma o zabrani nuklearnih testiranja. Međutim, ocijenjuju analitičari, Zapad ovaj signal doživljava na potpuno drugačiji način no što je Moskva namjeravala.

 „Za Zapad je ovo MANIFESTACIJA RUSKE SLABOSTI”, prenosi „Радио Свобода”.

 „Iz zvanične retorike Kremlja posljednjih dana ‘ofanzivni’ kontekst, čak i u čisto teorijskom smislu, potpuno je ispario. Sada pričaju: - Jačamo naše linije, unaprijeđujemo svoje pozicije i vodimo aktivnu odbranu. U međuvremenu, patrijarh Kiril je dodao drva na vatru javno izjavljujući da je sovjetsko nuklearno oružje stvoreno pod pokroviteljstvom Serafima Sarovskog!”

 „Радио Свобода” citira kritičke riječi blogera Anatolija Čuba:

 „Pitam se još samo kada je tačno zli demon ušao u Kirila? Jer, takve gluposti mogu se izreći samo pod vođstvom demona. Ne može svaki alkoholičar ili narkoman da smisli ovo. Gospod nije mogao da učestvuje u stvaranju najstrašnijeg oružja na zemlji, koje bi moglo da uništi sav život na planeti. U suprotnom, On sam će tada ispasti strašan i zao. Onda nema mjesta čuđenju što Kiril blagosilja rat, a slijedi ga episkopat Rusije: ONI VJERUJU U TAKO STRAŠNOG, KRVOLOČNOG BOGA”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR