25 °

max 36 ° / min 19 °

Subota

27.07.

36° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Boris: U miru i slozi provedimo najveseliji hrišćanski praznik

Izvor: X mreža

Religija

Comments 0

Boris: U miru i slozi provedimo najveseliji hrišćanski praznik

Autor: Antena M

  • Viber

S radošću želimo da blagoslov bogomladenca Hrista uđe u sve vaše domove i vaša srca, poručio je u božićnoj poslanici mitroplit Boris.

Taj sveti blagoslov Bogomajke koja u naručju drži uvijek nanovo rođenog Sina Božjeg prenose nam sveti anđeli. Naša želja je da svi čujemo anđeoske riječi: Slava na visini Bogu, i na zemlji mir, među ljudima dobra volja. Tu neizmjernu radost prvi su čuli pastiri. Skromna, jednostavna i dobronamjerna đeca. Njima je prvima objavljena vijest da je u skromnoj pećini rođen Spasitelj svijeta. Pozvani smo da budemo dio te radosti. Pozvani smo da budem skromni i dobronamjerni, čestiti jer samo tako možemo primiti pjesmu anđela, oproštaj grijehova i blagoslov božji“, naveo je Boris. 

Možda, kako je kazao, ne možemo promijeniti svijet ali možemo se prihvatiti odogovornosti da učinimo onoliko koliko je do nas. 

„Naše dobro djelo i lijepa riječ obradovaće i pomoći mnogima. Da bi naše oči bile ispunjene radošću, naše ruke moraju očistiti mnoge suzama pokapane obraze. Svako od nas ko očisti svoje srce od zavisti i sujete, učinio je dovoljno za sebe i cio svijet. Potrebno je da u sebi uklonimo zidove pakosti, prestiža, egoizma i grijeha. Upravo ti zidovi nas odvajaju od našeg spasenja i ljudi. Dok nam egoizam daje iluziju da bogaćenjem materijalnim dobrima dobijamo istinsku sreću i radost, dok ne porušimo te barijere nećemo u ljudim viđeti braću i sestre nego rivale i protivnike. Ako svi ti zidovi ne budu srušeni zakloniće nam put ka Bogu“, poručio je Boris. 

On je istakao da smio u ovom vremenu podjela, pozvani da ih okončamo vjerom i razumnim dijalogom. 

„U vrijeme koje obiluje patnjom, dužni smo da pomognemo svim nemoćnim, slabim i unesrećenim. Naša dužnost je da protiv molitve učinimo sve za mir i da nikada ne zaćutimo pred nepravdom i silom. Koliko je zla treuntno na zemlji pokazuju nam ratovi i stradanja od Jerusalima i Nazareta do Kijeva i Krima. Svi ratovi su zamke u koje upada rod ljudski. Svi sukobi su oličenje propasti i pobjede zla. Neka Bog prosvijetli svakoga čovjeka da pronađe mir i ljubav u sebi. Na ovaj sveti dan spomenimo se naših slavnih i umnih prethodnika koji su govorili da je Crna Gora iznad svih nas. Neka našu jedinu i zajedničku kuću obasja radost, dobro zdravlje i napredak. U miru i slozi provedimo najveseliji hrišćanski praznik dok duše predaka i božanska ljubav bdiju nad nama. Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!“, poručio je Boris.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR