8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mitropolit Boris: Ubrzo ćemo na američkom tlu imati  Crnogorsku pravoslavnu crkvu

Izvor: CPC

Religija

Comments 1

Mitropolit Boris: Ubrzo ćemo na američkom tlu imati Crnogorsku pravoslavnu crkvu

Autor: Antena M

  • Viber

U toku pośete Sjedinjenim Američkim Državama,  Mitropolit Crnogorski Boris je u neđelju 11.02.2024.godine služio liturgiju u pravoslavnom hramu svetog Kirila, Bruklin, Njujork, saopštili su iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).
 
„Veliki broj vjernika i prijatelja koji su se sreli sa Mitropolitom i koji su došli na bogosluženje kao i oni koji su se pričestili govori o potrebi da se u Njujorku osnuje parohija i Crnogorska crkvena opština“, navodi se  u saopštenju i dodaje da je u toku svoje propovijedi Mitropolit Boris rekao  "da ćemo ubrzo ođe moći da osvetimo hram Crnogorske pravoslavne crkve i da imamo svoju crkvu u kojoj ćemo moći da se u njoj sakupljamo i u kojoj će svi biti dobrodošli“.

Suština je, kako je kazao, da nastave onaj put časnih Crnogoraca koji su 1923. godine imali na tlu Amerike svoju crkvu za vrijeme Arhimandrita Nikodima Janjuševića i da nastavimo taj put jer Crkva je duhovno utočište svakog naroda, ne postoji nijedan pravoslavni narod a da nema svoju crkvu... .

„Imali smo svoju crkvu za vrijeme Arhimandrita Nikodima Janjuševića i treba da nastavimo taj put jer Crkva je duhovno utočište svakog naroda, ne postoji nijedan pravoslavni narod a da nema svoju crkvu“, kazao je Mitropolit Boris.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Darko

A mozda bi bilo dobro da je imamo u Crnoj gori,a?