26 °

max 26 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

26° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mićović: Autokefalija nije odvajanje od drugih

Religija

Comments 7

Mićović: Autokefalija nije odvajanje od drugih

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Uvijek treba da kažemo da autokefalija nije odvajanje od drugih, nego uključenje u zajednicu i daje se autokefalnost onoj crkvi koja je sposobna da njeguje i da čuva jedinstvo jedne svete, saborne i apostolske crkve kazao je Joanikije Mićović, područni mitropolit crnogorsko-primorski Crkve Srbije (SPC). 

On je to saopštio danas, na skupu nazvanom Svetosimeonovski sabor”, kojem je prisustvovao Petar Karevski, mitropolit prespansko-pelagonijski i član Sinoda Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA).

Društvo

Karevski: Kaže Joanikije Mićović…

25.02.2024. 22:17

Crkva Srbije, protivno kanonskom poretku Svete Pravoslavne Crkve, uručila je u junu 2022. falš „tomos” o autokefaliji MPC-OA koji ne priznaju četiri stare patrijaršije (Carigrad, Aleksandrija, Antiohija, Jerusalim), takođe ni većina pomjesnih crkava.

 

 

 

 

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Radisav

@Toni A po čemu smo mi braća, brate Srbine Toni! Nikad nećemo biti braća. Vi ste jedan narod koji smatra da svako ko je pravoslavac mora biti Srbin. Pa kako smo mi onda braća! Oladi Srbine.

Katun

/Ne da je polupismeni pop nego je potpuno glup. Svetosavska sekta odnosno crkva Srbije inače i nije hrišćanska crkva jer načela hrišćanstva sa njom nemaju nikakvih dodirnih tačaka. To je hoštapletska organizacija Koja se bavi svačim a ne širenjem duha hrišćanstva.

Rudi

@Toni Pod uticajem si jadnika koji kukaju na tzv. mrtve jezike latinski i staroslovenski u 2 maha sam polagao i lako položio i jedan i drugi. Pravnici kukaju radi Rimskog prava. Ja sam znao barem 10 teologa, nijedan nije impresionirao mudrošću ni pameću. Jedan od najlakših a teži ispit samo grčki.