16 °

max 16 ° / min 11 °

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pop uhapšen, optužen da je član bande umiješane u ubistva, otmice i reketiranje

Religija

Comments 0

Pop uhapšen, optužen da je član bande umiješane u ubistva, otmice i reketiranje

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

 Stanislav Dementejev, sveštenik Ruske pravoslavne crkve, zatim učesnik u ratu protiv Ukrajine Igor Seljutin i biznismen Stepan Morozov, osumnjičeni su za članstvo u organizovanoj kriminalnoj grupi koja je izvršavala zločine: ubistva, otmice i iznude.

 Banda ima istoriju od 20 godina smaknuća, kidnapovanja i reketiranja stanovnika Belgorodske oblasti u Ruskoj Federaciji, no pohapšeni su tek ovih dana.

 „Коммерсантъ” izvještava da je OKG kojoj su pripadali optuženi nastala krajem 1980-ih, a zločini koji su sada procesuirani su počinjeni od 1997. do 2017. godine.

Istraga navodi da su sva trojica i još nekoliko osoba stanovnici Gubkinskog okruga Belgorodske oblasti. Leševi najmanje dvije navodne žrtve ove bande još nijesu pronađeni.

 „U ovome slučaju možemo govoriti o nekoliko desetina teških i posebno teških krivičnih djela”, navodi „Коммерсантъ”.

 Igor Seljutin, koji je profesionalni vojnik, ranije je bio na ruskoj federalnoj međunarodnoj poćernici, ali su ga policajci pronašli na frontu u Ukrajini u redovima ruske vojske. On se kao snajperista borio u Abhaziji, tokom ruske agresije na Gruziju, za šta su mu dali vojnu medalju. Odbrana insistira da Seljutin nije zločinac, već „odgovoran građanin koji ispunjava svoju dužnost prema domovini“.

 Još jedan navodni razbojnik, koji je mogao da bude vođa organizovane kriminalne grupe, takođe je otišao u borbu u Ukrajinu, ali je tamo ubijen.

 Drugi osumnjičeni zločinac, Stanislav Dementejev, koji je na krštenju dobio ime Evstatij, sveštenik je Gubkinske eparhije. Ova eparhija tvrdi da je Dementejev samo privremeno vršio bogosluženja u lokalnoj parohiji hrama Svih Svetih, u selu Belenihino Prohorovskog okruga Belgorodske oblasti, a da je prethodno bio kliirk Śevernobajkalske eparhije (Burjatija).

 Međutim, obje eparhije, Gubkinska i Śevernobajkalska, jurisdikcija su Ruske parvoslavne crkve na čijem je čelu patrijarh Kiril Gundjajev.

 Moskovski gradski sud odlučio je da optužene pošalje u pritvor, jer „imaju velike kriminalne veze u kriminalnom okruženju” preko kojih se mogu sakriti od preliminarne istrage i suđenja, uključujući bjekstvo na teritoriju Ukrajine.

https://www.youtube.com/watch?v=aMN2ME7qQHU

„Коммерсантъ”, neuobičajeno za ruske medije koji restriktivno izvještavaju o kriminalu i skandalima u jerarhiji Ruske crkve, navodi i slučaj jeromonaha Spiridona (Jurij Abramov), nastojatelja hrama Svetog proroka Ilije u selu Amurzet, Oktjabrski okrug Jevrejske autonomne oblasti.

 Spiridon je 2021. godine osuđen na 18 godina strogog zatvora. Proglašen krivim za zlostavljanje 51 dječaka tokom 12 godina.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR