15 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dostavljene tri ponude za kupovinu imovine brodogradilišta Bijela

Ekonomija

Comments 0

Dostavljene tri ponude za kupovinu imovine brodogradilišta Bijela

Izvor: Mina business

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Na tender za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela stigle su tri ponude, za kupovinu dizalica, opreme i alata, kao i stana na Toploj.

Stečajni upravnik Žarko Ostojić, kazao je danas u Privrednom sudu da je Ana Dabović iz Herceg Novog dostavila ponudu za kupovinu stambenog prostora od 36 metara kvadratnih na Toploj.

“Ponuđena je cijena od 41,16 hiljada EUR. Dostavljena je dokumentacija tražena oglasom, kao i dokaz o uplati depozita”, rekao je Ostojić prilikom otvaranja ponuda.

Nikšićko preduzeće Centar za reciklažu, koje zastupa ovlašćeni Zdravko Jeknić, dostavilo je ponudu za kupovinu dijela imovine, odnosno portalne okretne dizalice i Hammelman pumpu sa opremom, kao i zaliha alata i materijala u upotrebi, specificirane u posebnim spiskovima istaknutim na oglasnim tablama Privrednog suda.

“Ponuđena je cijena od 129,5 hiljada EUR. Dostavljena je tražena dokumentacija i dokaz o uplati depozita”, dodao je Ostojić.

Kompanija SS Alga iz Nikšića, koju zastupa ovlašćeni Luka Baletić, dostavio je ponudu za kupovinu portalnih okretnih dizalica i Hammelman pumpe sa opremom, kao i zaliha alata i materijala u upotrebi, specificirane u posebnim spiskovima istaknutim na oglasnim tablama Privrednog suda.

“Ponuđena je cijena od 130 hiljada EUR, uvećana za porez na dodatu vrijednost (PDV)”, naveo je Ostojić.

On je konstatovao da u spisima nije bilo dokaza o uplati depozita, koji je Baletić naknadno dostavio.

Baletić je na početku ročišta imao prigovor u kojem je iznio sumnju da je njegova koverta otvarana, nakon što je pregledao sve pristigle koverte.

On je predložio da se ponude ne otvaraju i da se ponovi oglas. Ostojić je odbio zahtjev ponuđača i pristupio otvaranju pristiglih ponuda.

Na prodaju su bila ponuđena i dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760,91 hiljadu EUR, odnosno 393,01 hiljadu EUR. Prodaje se i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 29,08 hiljada EUR.

Tenderom je ponuđeno i zemljište u Bijeloj, na osam katastarskih parcela, od kojih je najviša početna cijena 1,26 miliona EUR, a najniža 35,7 hiljada EUR.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je 2015. godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona EUR.

Na prethodnim oglasima prodati su veliki i mali dok litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla za 11 miliona EUR, odnosno turskoj Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited za 2,1 milion EUR.

Stečajna uprava je u septembru prošle godine odobrila prodaju imovine kompanije koja se nalazi u koncesionom području, konzorcijumu koji čine Adriatic Marinas i Damen za 2,65 miliona EUR.

Konzorcijum koji čine holandski Damen i Adriatic Marinas, koji upravlja Porto Montenegrom, jedini je dostavio ponudu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje luke Bijela. Vlada i taj konzorcijum potpisali su krajem novembra ugovor o koncesiji za privredno korišćenje brodogradilišne luke u Bijeloj, na period od 30 godina.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR