13 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mustafić na EPALE konferenciji: Osposobljavanje za 830 nezaposlenih

Ekonomija

Comments 0

Mustafić na EPALE konferenciji: Osposobljavanje za 830 nezaposlenih

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Veća uključenost nezaposlenih u programe obrazovanja i osposobljavanja odraslih, za sticanje stručnih kvalifikacija i vještina, biće prioritet Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, i u narednom periodu, saopštio je direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić na konferenciji EPALE, koja je održana u Kolašinu, na temu "Fleksibilni programi učenja odraslih i razvoj ljudskih resursa".

Ukazujući na značaj usavršavanja odraslih, uključujući različita osposobljavanja i učenja na radu, Mustafić je kazao da su upravo programi Zavoda prepoznati kao neophpodno sredstvo koje može da doprinese povećanju zaposlenosti i podsticanju konkurentnosti.

''Kao centralna institucija na tržištu rada Zavod realizuje brojne programe, primjerene različitim ciljnim grupama, i nastoji da u što većoj mjeri uskladi odnos ponude i tražnje. Nezaposlena lica, posebno ona koja su u najnepovoljnijoj situaciji prilikom zapošljavanja, stiču stručne vještine potrebne za obavljanje poslova u okviru zanimanja: informatičke i preduzetničke vještine, strane jezike i sl. Programi sticanja stručnih kvalifikacija najviše su realizovani u turizmu i ugostiteljstvu, uslužnim djelatnostima i građevinarstvu'' – rekao je Mustafić.

Posljednjih deset godina posredstvom Zavoda, kroz ove programe, uključeno je 13.228 ooba. Programi su realizovani u saradnji sa organizatorima obrazovanja odraslih i poslodavcima a finansirao ih je Zavod za zapošljavanje.

''U ovoj godini, Zavod je planirao da programe obrazovanja i osposobljavanja odraslih realizuje za 830 nezaposlenih lica, za šta je opredijeljeno 430.000 eura''-kazao je on.

EPALE (Elektronska platforma za učenje odraslih) konferenciju je organizovao je Centar za stručno obrazovanje a prisustvovali su joj predstavnici brojnih ministarstava, uprava i škola, obrazovnih institucija, socijalnih partnera, licenciranih organizatora obrazovanja odraslih, NVO sektora, kao i gosti iz zemalja regiona, saopšteno je iz ZZZCG.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR